banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya

Şanlıurfa’da Vakıflar Haftası Kutlandı VİDEO

Bu yıl tüm Türkiye’de “Vakıf Medeniyeti ve Şehir” temasıyla kutlanan hafta dolayısıyla Vali Güvenç’i ziyaret eden heyet, bölgede yapılan çalışmalar ve kutlama haftasıyla ilgili Vali Güvenç’e bilgi verdi.

Ziyaret sırasında Vakıf Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Vali Celalettin Güvenç, Anadolu’da yaşayan medeniyetin bir anlamda Vakıf Medeniyeti olduğunu ifade etti. Şanlıurfa’nın da vakıflar bakımından zengin bir şehir olduğuna dikkat çeken Vali Güvenç; vakıf eserlerini, sivil toplumun da desteğiyle, restore edip ayağa kaldırmaya çalıştıklarını dile getirdi. Vakıf eserlerinin toplumun önemli zenginlikleri olduğunu kaydeden Vali Güvenç, “Bu eserleri vakfeden büyüklerimize rahmet diliyorum. Bu vakıf eserlerine sahip çıkan Vakıflar Genel Müdürlüğüne ve Bölge Müdürlüğüne; bu işe gönül veren tüm çalışanlarımıza tebriklerimi iletiyor, haftalarını içtenlikle kutluyorum” dedi.

Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz ise, “Vakıflar hayatımızda o derece yer etmiştir ki ‘Vakıf Medeniyeti’ diye isimlendirilmiştir. Vakıflar; eğitim, sağlık, ekonomi, kültür ve çevre gibi hayatımızın her alanını kapsamaktadır. Vakıflar; tamamen gerçek sivil toplum kuruluşu olup halkla beraber, omuz omuza hayatın her alanında insanımıza hizmet vermiştir. Dün olduğu gibi bugün de restorasyon, sosyo-kültürel ve ekonomik çalışmalarımız aksamadan devam etmektedir. Vakıf Haftasının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Misafirleriyle makamda bir süre sohbet ettikten sonra Vali Celalettin Güvenç, misafirlerini uğurladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.