banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye Kökünü Kurutma Operasyonu Dergah Camisi İmam Hatibi İbrahim Onat Pamuk (Kütlü) Pakistan MİLGEM Korvet Projesi

Şanlıurfa'da bayram mezarlıktan başlar

Uzun yıllardır gelenek haline gelen Şanlıurfa’da vatandaşlar bayram namazı sonrası ilk olarak kabristanları ziyaret ederek geçmişlerinin ruhlarına dualar okuyor. Kabristan ziyaretleri sırasında vatandaşlar akrabaları ile de burada bayramlaşıyor.Mezarlık Müdürlüğü tarafından temizlenen kabristanlarda vatandaşlar hem ziyaretlerini yapıyor hemde bayramlaşmalarını yapıyor.Her yıl olduğu gibi bu yılda Mezarlık Müdürlüğü tarafından  vatandaşlar karanfil ve şekerler ile karşılanıyor.
Belediye tarafından tüm kabristanlarda merkezi sistem ile Yasin’i Şerif okutuluyor. Vatandaşlar kabristanlarda önce dua ediyor ardından mezarlıklarını suluyor ve daha sonra ise Mezarlık Müdürlüğünce dağıtılan karanfilleri kabristanların üzerine bırakıyor.
Ziyaretlerini bitiren vatandaşlar ise çıkışta sırayla birbirleriyle bayramlaşıyor.


Müjdeyi Mezarlık Müdürü Verdi
Şanlıurfa Mezarlık Müdürü Halil Felhan,tüm Şanlıurfalıların bayramlarını kutlayarak yeni mezarlığa her saat başı bir otobüs kalktığını belirtti.Şehir merkezine 25 kilometre uzaklıkta olan yeni aile mezarlığı için Felhan, “yeni mezalığımıza her saat başı Balıklıgöl’den otobüs kalkıyor ve bu 3 gün sürecek” dedi.

urfastar.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.