banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Şanlıurfa Sosyal Bilimler MYO'da Kadınlar Günü Paneli


Harran Üniversitesi Şanlıurfa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla Eyyübiye Kampüsünde M.Akif Ersoy Konferans salonunda bir panel düzenledi. Panele Okul Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Sabri Kürkçüoğlu, Öğr. Gör. Muhammed Sami Belet, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldılar.
Panele Konuşmacı olarak Öğr. Gör. Hafize Özbudun, Öğr. Gör. Merve Bağış, Öğr. Gör. Şükran Taşkın, Öğr. Gör. Dilek Koçak ve Öğr. Gör. Özlem Dirlik katıldılar. Moderatörlüğünü  Öğr. Gör. Ejder Ateş’in yaptığı Panelde çeşitli konulara yer verildi.
Kadına şiddet konusunda Öğr. Gör. Hafize Özbudun; “Yeni yetişen neslimize sesleniyorum, insana insan olduğu için değer verelim kadın erkek diye ayırmayalım fiziksel gücü üstünlük olarak görmeyelim.” dedi. 
Öğr. Gör. Özlem Dirlik, çocuk eğitiminde anne olarak kadının önemi konusunda şunları dile getirdi: “Bizlerin ilk öğretmeni annelerimizdir. Annelerimizin ve geleceğimizin anne adaylarının eğitimine önem vermemiz lazımdır. Eğitim değişimin sihirli anahtarıdır.”

Öğr. Gör. Merve Bağış, kariyer basamaklarında kadın konulu sunusunda; “Sosyal hayatımızda kadın her meslekte ve her yerde kendini ispat etmektedir. Başarı azimle ve çalışmayla gelir, bu yol zor ve meşakkatlidir. Sakın usanmayın yılmayın.” dedi.
Öğr. Gör. Şükran Taşkın, çalışan anne ve sorunları konusunda şunları dile getirdi; “Kadın annedir, anneliğinin yanında çalışan bireydir. Anne olmak dünyanın en güzel şeyi, tekrar dünyaya gelecek olsam yine anne ve yine çalışan bir kadın olmak isterdim.”
Öğr. Gör. Dilek Koçak, sosyal hayatta kadın konulu konuşmasında; “Sosyal yaşantımızda kadın her yerde ve konumdadır. Kadın öğretmenlerimiz, avukatlarımız, hakimlerimiz, mühendislerimiz, doktorlarımız, ve daha niceleri hayatımızın her yerinde her anında insanlık için çalışmaya devam etmektedirler. Onları saygı ve hürmetle selamlıyorum.” dedi.
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcılarının katılımcılara plaket sunmasıyla panel sona erdi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.