banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Sahte polise 17 bin lira kaptırdı

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar ve icra edilen operasyonlar neticesinde;


28 Şubat 2013 günü Şanlıurfa il merkezinde ikamet eden, Ş.O isimli şahıs, kimliği belirsiz kişi yada kişilerce telefonla aranmış, kendisini polis memuru olarak tanıtan şahıs, operasyon düzenlediklerini söyleyerek, şahsı yönlendirmiş ve Şanlıurfa-Akçakale karayolu üzeri eski havaalanı mevkiine yaklaşık, 17.000 TL. değerinde altın ziynet eşyasını bıraktırarak dolandırmışlardır.
Aynı şahıslar, 01 Mart 2013 günü şahsı tekrar arayarak operasyon tamamlanması için tekrar para ve ziynet eşyasını Akçakale yolu Ozanlı köyü yol ayrımına bırakmasını söylemeleri üzerine, şahıs dolandırıldığını anlayarak Jandarma’ya müracaatta bulunmuştur.
İhbarın alınması üzerine, belirtilen yerde operasyon düzenlenmiş, Ö.B ve İ.O isimli şahıslar suçüstü yakalanmıştır. Ya
Yakalanan şahıslar hakkında yapılan araştırmalar ve alınan beyanlarından; 23 Kasım 2012 tarihinde, O.K isimli şahsın 3.500 TL, 29 Kasım 2012 tarihinde, M.T isimli şahsın, 16.600 TL, 12 Şubat 2013 tarihinde, M.Y isimli şahsın 7.500 TL parasının ve 26 Aralık 2012 tarihinde, K.K isimli şahsın (10) adet Cumhuriyet altını ve (1) adet altın künyesini bu yolla dolandırarak aldıkları tespit edilmiştir.
Şahıslar, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak, Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevine konulmuşlardır. Meydana gelen dolandırıcılık olayı sonucunda, (5) faili meçhul olay aydınlatılmıştır.
Vatandaşlarımız tarafından kendilerini savcı, hakim, polis, asker olarak tanıtarak arayan şahısların yönlendirmelerine itibar edilmemesini, bu durumlarla karşılaşmalara durumunda ivedilikle kolluk birimlerine ihbarda bulunulmasının suç ve suçlulukla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara katkı sağlayacağı değerlendirilmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.