banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Karaköprü Narı Vali Salih AYHAN Kimdir Abdülkadir Barut

Sahra Hastanesi Doktorları Şikayetçi

Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı Mahmut Atçı adına  yapılan yazılı açıklamada; "Bilindiği üzere bir süre önce Suriye’de Esad zulmünden kaçan komşu ülke vatandaşları için Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde kurulan çadır kentte sahra hastanesi kurulmuştu.
Sınırın sıfır noktasında kurulan çadır kentte, Suriyeli mültecilere her türlü sağlıklı yaşam koşulları sunuluyor.
15 binin üzerinde mültecinin bulunduğu kampta,  kurulan sahra hastanesi sağlık çalışanları açısından sorun hastanesi şeklini almıştır. Bu sorun hastanesi kalıcı personelin olmadığı, günlük 2 aile hekimi ve sağlık çalışanlarının geçici olarak geldiği ve 24 saatlik nöbetler tutulduğu, her geçen gün yoğunluğun ve sağlık çalışanına şiddetin boyutunun arttığı bir hastane haline gelmiştir.
Kaldı ki gelen aile hekimleri Şanlıurfa merkez ve ilçelerden sırayla yüzlerce kilometre yol gelmekte, geldiği yerde nelerin olduğunu, işleyişinin nasıl olduğunu, muhatabının kim olduğunu, nelerle karşılaşabileceğini bilmeden ve öğrenemeden nöbeti bitmekte ve bu sağlık personellerimizin can güvenliği bulunmamaktadır. Sağlık-Sen olarak bu şekilde geçici çözümlerle sağlık hizmeti verilemeyeceğini söylüyor, sağlık çalışanlarımızın günlük işçiler gibi çalıştırılmasına karşı acil tedbirler alınmasına ve soruna kalıcı çözümler getirilmesi için yetkilileri göreve davet ediyoruz" denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.