banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Lübnan

Rehberler; Revaklar Hz. İbrahim Makamına Yakışır
(ŞURED) Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Rehberler Birliği (TUREB) İcra Kurulu üyesi Kamil Türkmen; Revakların Şanlıurfa’ya getirilmesi Turizm açısından tam anlamıyla bir patlamaya sebep olacaktır" dedi.

Türkmen yaptığı yazılı çıklamada: "Çünkü Şanlıurfa Hz.İbrahimin doğduğu ve yaşadığı şehir olup Kâbe’yi yapan Hz.İbrahimin makamındaki Revakların Şanlıurfa’ya getirilerek mevcut Halepli bahçe projesiyle bütünleştirilip Şehrimizin en güzide mekânı olacaktır.


Hatta bu Revakların bir bölümünü de Hz.Eyyüp peygamber makamında kullanabiliriz. Unutmayalım ki Şanlıurfa yani Edessa Bir dönem 10.YY la kadar Hiristiyanların Hac merkezi olmuştur. O dönem Tek Tanrıya ilk inanan insanların Azizlerin kemikleri Antakya’dan ve getirilerek Şanlıurfa’ya gömülmüştür. Hz. İsa’nın kutsadığı bu kent, aynı zamanda 2 tane Bediüzzamanıda burada misafir etmiştir Bu açıdan bakarsak İnanç turizminde Revakların Gelişiyle Şanlıurfa’da tam manasıyla inanç turizmi patlayacaktır. Hepimizin bu olaya çok sıcak bakmalı ve sahip çıkmalıyız. Biz Şanlıurfa Rehberler camiası (ŞURED) olarak Bu görüşü ortaya atan yor kafanı grubunun değerli yöneticilerini kutluyor her türlü desteği vereceğimizi belirtmek istiyorum.

Revakların yapılması ile ilgili proje, Kanuni Sultan Süleyman’ın emri ile Mimar Sinan tarafından hazırlanmış, ancak inşası 1590 yılında (III. Murat dönemi) Mimar Sinan’ın öğrencilerinden Mimar Sedefkâr Mehmet Ağa’ya nasip olmuş. (Mehmet Ağa, İstanbul’daki Sultan Ahmet Camii’ni de inşa etmiştir).

Tavaf alanını daraltıyor gerekçesi ile daha önce de yıkılması gündeme gelen revaklar, dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın devreye girmesiyle yıkılmaktan kurtulmuştu.

500 küçük kubbeden oluşan bu eserin yıkılmasını “Osmanlı mirası yok ediliyor” şeklinde yorumlayanlar olduğu gibi, bunun bilinçli bir yok etme politikası olmayıp zorunluluktan kaynaklandığını savunanlar da var. Sebep ne olursa olsun. Ortada bir gerçek var. O da, 420 yıllık Osmanlı kültür mirasının göz göre göre yok edilecek olması." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.