banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Otobüsçüler; Urfa Belediyesi Provakasyona Devam Ediyor
Şanlıurfa Özel Halk otbüsleri ile Şanlıurfa Belediyesi arasında yaşanan tartışmalara mahkeme dahi son noktayı koymadı.
Bu gün sitemiz balikligol.com'da yer alan  "kooperatif araçlarına korsan çalışıyor" diyen Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol'a 3 kooperatif başkanı yaptığı yazılı bir açıklama ile tepki gösterdi.

Karaköprü Kooperatif başkanı Abuzer Şeker, Eyyübiye Kooperatfi Başkanı Mehmet Emin Ak ve ÇAnkaya Kooperatif Başkanı Mehmet Polat imzası ile yapılan açıklamada;  Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol'u mantıksal  tutarsızlıklar üzerinden fikir yürütmekle suçladı...
İşte yapılan o açıklamanın tam metni:
R-1 GÜZERGAHININ KISA TARİHÇESİ

Şanlıurfa belediyesi 2010 yılında ulaşım master planını yaptı.Bu plan ile birlikte ilk durakları balıklıgöl olan 267 özel halk otobüsünün başlangıç noktası eski vilayet olacak şekilde değiştirildi.Balıklıgöl-vilayet yani R-1 dediğimiz güzergahta ring sistemi kuruldu ve burada 20 aracımız çalışmaya başladı.Bu şekilde 1 yıl çalıştık daha sonra Şanlıurfa belediyesi R-1 güzergahını esnafa yasakladı ve zorbalıkla sadece kendi aracını burada çalıştırdı.Esnaf bu durumu mahkemeye taşıdı ve 1 yıl sonrada davayı kazandı.

KORSAN KİMDİR ?

Mahkeme iptal kararı vererek aslında ilk çalışma sistemine yani r-1’de her koperatiften 3 araç şekline dönülmüş oldu. Bizde hukukun bize verdiği yetkiye dayanarak çarşambadan buyana r-1’de koperatif araçlarını çalıştırıyoruz. Emin izol bugün verdiği demeçte koperatif araçlarına korsan diyor. (http://www.balikligol.com/haber/emin-izol-r--1de-calisan-ozel-halk-otobusleri-korsan-calisiyor-16134.html). Oysa  Mahkemenin ;belediyenin zorbalığına dur dediği ortadadır. R-1’i bir yıldır haksız bir şekilde zaptettigi yargı kararıyla ortadadır. Kimin korsan olduğunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Haberde ilginç bir şekilde R-1 zülmü urfa kartla ilişkilendirilmiş.Urfa karta sahip vatandaşlar zaten belediye araçlarına ücretsiz biniyor. Bizim hedef müşteri kitlemiz ise paralı binen halktır. dolaysıyla paralı binildiğinde  belediye yada özel ayrımı yoktur.  Emin bey burada mantıksal  tutarsızlıklar üzerinden fikir yürütüyor. Diğer bir konu R-1’de çalıştığımız ilk gün belediye bizi emniyetle karşı karşıya getirmeye çalıştı. Emniyet yetkililerine mahkeme kararını gösterince; mahkeme kararı ilk önce bizi bağlar deyip belediyenin ısrarlarına rağmen araçlarımıza ceza yazmamışlardır.Emin beylerin ‘’sağduyulu yaklaşımı’’ aslında hakkını savunan artık her biri ,bir idare avukatı olacak şekilde bilgili otobüs esnafının haklı duruşuyla ortaya çıkmıştır. Hak verilmiyor alınıyor.
DÜZENLEME YAPTIM YALANI

Şanlıurfa belediyesi buğün  R-1’de düzenleme yaptığını kamuoyuna duyurmuştur. Düzenlemeye baktığımızda tek bir koperatif için düzenleme yapıldığı açıktır.Açılan dava 63 h 122 plakalı tek bir esnaf aracıdır ve çıkan karar emsal nitelikte bir karardır.Yani yapılacak düzenleme tüm esnaf için yapılması gereken düzenlemedir.Oysa belediye düzenleme yaptım diyor ancak 6 koperatiften 5’ni görmezden gelip bir koperatifimiz için düzenleme yapıyor.Sonrada kamuoyuna halkotübüsleri için düzenleme yaptık diyor.Olay açık bir provakasyondur.Amaçlanan kamuoyunu yanıltarak sanki düzenleme yapılmış; esnaf ise herzamanki "istemezükçü’’ tavrıyla bu düzenlemeye karşı çıkıldığı imajı verilmek istenmiştir. Emin izol’a soruyoruz:karaköprü koperatifimize gönderdiğiniz yazı ve düzenleme neden diğer 5 koperatifimizede yapılmamıştır? R-1 ‘de yaptıkları düzenlemeye göre 20 araçtan sadece 3’ünü esnafa vermiştir. Araç sayıları baz alındığında bu sayı komik bir sayıdır.Göz boyamaktan başkada bir şey değildir.

İYİNİYETİMİZİN VE UZLAŞMA İSTEGİMİZİN KANITI

Başkan yardımcısı Emin  izol’dan  07 temmuz saat 10:00 itibariyle rendevu aldık.Bu toplantıdada konu R-1’deki araç dağılımının adil bir şekilde bölüşümüdür. Kendisine R-1’de 3 araç hakkı verilen karaköprü koperatifi dahil olmak üzere tüm halkotobüsleri için adil bir düzenleme yapılmazsa hiçbir koperatifimiz belediyeninin kararına uymayacaktır.Biz birdefa daha iyi niyetimizi göstermek soruna adil ve barışçı bir çözüm bulmak için belediye yetkilileri ile görüşeceğiz.

SAYIN VALİMİZ ARAMIZDA HAKEM OLUN

Son olarak tekrardan sayın Valimize ve Emniyet Müdürümüze sesleniyoruz:Urfadaki en yüksek mülki amir olarak bu sorunda hukukun gösterdiği yolda belediye ile aramızda hakem olun. Biz hakkımızdan öte bir şey istemiyoruz. Bu şehrin huzuruna, güvenine ve hizmetine katkıda bulunmak istiyoruz .Bize yardımcı olun yarın itibariyle divanyolu kapatılıyor ancak toplutaşıma esnafına açık olacak burada belediyenin provakasyonlarıyla karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Bu sıcakta bizede yazık, polimizede yazıktır. Mübarek üç aylardayız içimizde oruçlu polislerimiz, esnaflarımız var sizlerden ricamız bizi belediyenin provakasyonlarıyla karşı karşıya gelmekten koruyun.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.