banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Orhan Pamuk'un gayri meşru çocuğu var
Pamuk’un hayatına giren son kadınlardan Karolin Fişekçi’nin Pamuk’un bir önceki sevgilisi Hint asıllı yazar Kiran Desai’yle ilgili demeçleri henüz tazeyken, bir başka sevgiliden gelen haber ortalığı karıştırabilir. Bu eski sevgilinin iddiasına göre, Orhan Pamuk’un bir Alman kadından dünyaya gelen 5 yaşında, Albert adında bir oğlu var. Habertürk gazetesinden Elif Key’in haberine göre, adının açıklanmasını istemeyen eski sevgilinin iddiası şöyle: Orhan Pamuk’un Almanya’da dünyaya gelen oğlunun annesi Hamburg Üniversitesi’nde Türkoloji Bölümü akademisyenlerinden Prof. Catharina Dufft. Alman Profesör, Orhan Pamuk’la yazarın 2005 yılında Alman Yayıncılar Ödülü’nü aldığı günlerde tanışıyor. Dufft’un oğlu Albert de 2006’da Orhan Pamuk Nobel Ödülü’nü almadan dünyaya geliyor.


ALMANYA’DA BABALIK DAVASI
İddiaya göre Pamuk, Albert’i doğduğu günden beri görmedi. Ve özellikle Nobel Ödülü’nü aldıktan sonra bu konunun gizli kalmasını istedi ve dahası anneye susması için para gönderdi. Hatta Catharina Dufft’un Almanya’da babalık davası açtığı ve bu davayı kazandığı, lakin Pamuk’unmirasından oğlunun pay alabilmesi için bugünlerde Türkiye’de de babalık davası açmayı planladığı söyleniyor. Konuyla ilgili görüşünü almak üzere aradığımız yazara ulaşamadık.
Orhan Pamuk, son sevgilisi Karolin Fişekçi’den önce Hintli yazar Kiran Desai ile birlikteydi. İki sevgilinin Hindistan’ın turizm cenneti Goa’daki Calangute Beach’te geçirdikleri romantik tatil Goa’da yaşayan bir Türk fotoğraf sanatçısının objektifine takılmıştı. Pamuk (59) ve Desai’nin (39) beraber oldukları ortaya çıktığında, Pamuk Desai’ye olan aşkını itiraf etmiş ve “Kiran’ın kız arkadaşım olduğu bir sır değil. O çok akıllı, güzel bir insan ve büyük bir yazar. Hindistan onunla gurur duymalı” demişti.

BİTEN AŞK, YENİ İLİŞKİ
Pamuk gibi New York’ta yaşayan Desai de ödüllü bir yazar Desai ikinci romanı ‘The Inheritence of Loss’ ile 2006 yılında prestijli Man Booker Ödülü’nü kazanmıştı. Pamuk da beraberlikleri sürerken, bir Hint gazetesine Desai ile ilişkilerini “Birbirimize çok yardımcı oluyoruz. Kiran, kitabımın İngilizce’ye çevrilmesi sırasında bana çok yardımcı oldu” sözleriyle anlatmıştı. Karolin Fişekçi de geçtiğimiz günlerde verdiği röportajda Pamuk’un Hint yazar Kiran Desai ile yaşadığı ilişkinin çıkar amaçlı olduğunu ima etmişti. Orhan Pamuk’un eski eşi Aylin Türegün’den Rüya adında bir kızı bulunuyor.

NOBEL'Lİ İLK TÜRK YAZAR
Türkiye’nin Nobel Ödülü alan tek yazarı olan Orhan Pamuk 1952 yılında İstanbul’da doğdu. Robert Kolej’den mezun olduktan sonra İTܒde 3 yıl mimarlık okudu. Gazetecilik okuduktan sonra 23 yaşında roman yazmaya başlayan Pamuk’un ilk romanı Cevdet Bey ve Oğulları 1982’de yayımlandı. Bu kitapla Orhan Kemal Roman Ödülü’ne layık görüldü. 1990’da Amerika’ya giden Pamuk, Kara Kitap adlı romanını burada yazdı. Kitapları Türkiye’de olduğu kadar yurtdışında da ödül alan yazar, 2006 yılında İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi tarafından verilen Nobel Edebiyat Ödülü’nün sahibi oldu. Aynı yıl Time Dergisi tarafından dünyanın en etkili 100 kişisinden biri seçildi. Kitapları 60 dile çevrildi, 100’ü aşkın ülkede yayımlandı, 11 milyon baskı yaptı. Orhan Pamuk, Türkiye’de romancılığın en önemli isimlerinden biri olarak kabul ediliyor. Rüya adlı bir kızı olan Pamuk hakkında bir İsviçre dergisine verdiği röportajda kullandığı “Bu topraklarda 30 bin Kürt ve 1 milyon Ermeni öldürüldü. Benden başka kimse bundan bahsetmeye cesaret edemedi” cümleleri nedeniyle 301. maddeden dava açıldı. Bu dava düştü.

PROF. CATHARINA DUFFT KİMDİR?
Prof. Dufft, Pamuk’u yakından takip edenlerin bildiği bir isim. Catharina Dufft 2007 yılından bu yana Hamburg Üniversitesi’nde Türkoloji Bölümü’nde profesör unvanına sahip. Dufft, 1993-2001 yılları arasında Berlin Üniversitesi’nde Türkoloji ve Felsefe eğitimi aldı, aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi’nde de eşzamanlı eğitim gördü. 2003-2005 yılları arasında da Sabancı Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Alman profesörün “Orhan Pamuk’un İstanbul’u”, “Orhan Pamuk’un Eserlerinde Ben-Kimlikler” adlı çalışmaları bulunuyor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.