banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Nihat Doğan: Otel olayında mağdurum
Fatih Altaylı'nın programına konuk olan ünlü sanatçı Nihat Doğan merak edilen sorulara yine kendine özgü has uslübuyla cevaplar verdi.  İşte Nihat Doğan'ın birbirinden ilginç açıklamaları:

* Bildiğimizi söylemeye çalışıyoruz. Bizim söylediklerimizi nasıl algılarlar bizim sorunumuz değil. Hz. Musa, Hz.İsa, Einstein, Sokrates, Galile de zamanında birşeyler anlatmış, an itibarıyla alaya uğramış. Ama zaman içinde hakları verilmiş.

* Sorun insanların özgüvensiz oluşu. Atatürk, İsmet Paşa özgüvensiz olsaydı bu ülke kurulur muydu?

CUNTACILARIN İSTEDİĞİ SANATÇI

* Her darbe ülkeyi 20-30 sene geri götürdü. Düşünenler sürgün edildi, aydınlar susturuldu. 80 cuntacıları, sanatçılara demişlerdir ki; "En muteber sanatçı ideolojisi ideolojisizlik olandır" Sistem bunu getirmiştir. Bugünkü Türkiye Cuhuriyeti'nde, kayalara sahip çıkan Tarkan büyük sanatçı addedilirken, sadece 10. Yıl Marşı'nı okumuş olan büyük sanatçı ilan ediliyor. Tarkan'a sorsan Hasankeyf'i bilmez. Tabii ki sahip çıkılmalıdır. Ama sırf birileri dedi diye, "Bak Nihat Doğan böyle inisiyatif almış" dedikten sonra Hasankeyf'e sahip çıkılması doğru değildir.

* Mesele iktidara karşı gelmek değildir. Mesele sisteme karşı gelmektir. Bundan bir 10 yıl öncesine kadar var olan sisteme karşıyım. 28 Şubat, e-muhtıralar, darbeye teşebbüs, anti demokratik yapılar...

* En son referandumla alakalı bir şarkım oldu. 28 Şubat da o şarkının içinde var. O gün de tepki gösterdim. Sosyal meselelere duyarlı olma noktasında tavrım oldu. 2003'te ABD'nin Irak'ı işgal etmesini bir şarkıyla protesto ettik.

* CHP Anadolu'dan çıkmıştır ama bugün küçücük bir zümrenin elinde kalmıştır.

VAN'A NEDEN GİTMEDİ?

İlk yardım kampanyasını Samanyolu TV'de biz yaptık. 65 milyona yakın bağış topladık. Van'a gitme programımız vardı. Sanatçı arkadaşlarımızı da organize ettik. Uçak da ayarlandı. Ama Ankara'dan sıkıntı olur, orada sanatçılara sahip çıkamayız denildiği için gitmedik.

RAMİZ DAYI BENDEN ETKİLENDİ

"Ramiz Dayı gibi konuşuyorsun" dediler. Ramiz Dayı yokken biz konuşuyorduk. ("Yani Ramiz Dayı karakteri sizden mi etkilendi?" sorusu üzerine) Ben öyle tahmin ediyorum.

FAZIL SAY

Halk tarafından teveccüh bulmayanlar sanatçı değildir. Çaldığı piyanayo saygım var. Halkın teveccühüne küfür ederek o basitlikte avamlıkta bir küfür var. Daha arabeske laf atmamışken... Ben de dedim ki mesele iktidarları eleştirmek değil. Mesele sistemi eleştirmek. Bu ülkede iktidarları getirdiler. Ama sen sisteme karşı gelebiliyor musun? Sisteme karşı gelenlerin hepsi bedel ödediler. Sen sisteme karşı gelebiliyor musun? Ben geldim. Bu ülkede darbe olursa tankın önüne çıkarım dedim. Hadi çıksın söylesin. 30 yıldır PKK var. Bakmaya kıyamadığı evladı askere teslim ediyor. Çocuğu ölüyor. Anneye deniyor ki "Oğlun şehit oldu" Bu sorunu çözemediği için giden iktidar gördüm. Ama bir tane paşanın "Ben bu askerlere sahip çıkamadım" diyip istifa ettiğini görmedim. Hadi buyur Fazıl söylesin.

Ben Tunceli'de askerlik yaptım. Ben vatansever değilim. sen vatanseversin! Bedelli askerlik yapmak sana yakıştı mı, Bir Kemalist olarak?

Fazıl Say, PKK'yı bir kere lanetleyemedi.

Bunların hırsını alamadı. Sonra arabeske laf etti. Arabesk mi kaldı. Popçuların yaptığı pop değil, arabeskçilerin yaptığı arabesk değil.

İKTİDARA YAKIN OLMAK ZARARIMA

Son 5 senedir 150'ye yakın konserim iptal oldu. Hiçbir CHP'li, MHP'li, BDP'li belediye çağırmamaktadır. Farklı mecralarda yer bulamamaktayız. Bu noktada akıllarına herhangi soru işareti varsa. "AK Parti iktidarından nemalanıyor" laflarından rahatsızım. Biz safiyane bir şekilde memleketin sorunlarını kendi sorunları addetmiş insanlarız.

Ak Parti kapatma iddianamesi hazırlandığında yüzünü Avrupa'ya dönmüş bir ülkede halkın vergileri ile hayatını idame ettiren 11 kişinin, halkın özgür iradesine zincir vurmasını çağdışı buldum. O zamanlar kaç kişi geldi? "Sen manyak mısın? Bak yarın darbe olacak, sen salak mısın.." diye telkinler almadık değil.

"OTEL OLAYINDA MAĞDURUM"

İftirayı asla kabullenemiyorum. Konu benim dışımdadır. Bu emniyet ve yargı tarafından belgelenmiştir. Benimle ilgili bir şey olmadığı, aydınlatıldığı için bu konuda konuşmak istemiyorum. Ama mağdur olduk. Mağdur olduğumuz için ilk kulaktan dolam yanlış bilgilerle bu işe sarılan arkadaşlar sayesinde işimizden olduk. Reklam kampanyamız durduk yerde kapandı. Kanal 7'de tartışma programı yapacaktık, o da iptal oldu. Siyasetle ilişkimi etkilemedi. Etkilemesi için reel bir şey olması lazım.

"İSRAİL" DEDİKTEN SONRA...

Anayasa görüşmelerinin yapılacağı gün 24 şehidin gelmesi manidardır. Üstümüze atılmaya çalışılan ifitiradan üç gün önce "Bu işin arkasında İsrail vardır. Gelin 1948'deki kara lekeyi kaldıralım. Madem bu işin faturasını oraya kesiyorsunuz, İsrail'i tanıma kararından vazgeçin. Bunu söyledikten sonra bu iftira patlak verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.