banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Mustafa Özarslan Urfalılarla coşturdu


Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce Belediye Nikah ve Konferans Salonu’nda düzenlenen konsere, çoğunluğu gençlerin oluşturduğu Urfalılar büyük ilgi gösterdi. 1000 kişilik salona yaklaşık 1500 kişi gelince bazı izleyiciler konseri ayakta ve ara boşluklarda izleme fırsatı buldu.

Konsere saatler kala solonu adeta hınca hınç dolduran Urfalılar, Grup Çığ ile birlikte sahne alan Sanatçı Mustafa Özarslan’ın türkülerine eşlik ettiler. Kimi zaman halay çeken kimi zaman hüzünlenen izleyiciler, sanatçının sahne performansına ise hayran kaldılar.

Yaklaşık 2 saat süren konser boyunca sahnede yaptığı esprilerle Urfalıları gülmekten adeta kıran Sanatçı Mustafa Özarslan seslendirdiği Kürtçe, Türkçe şarkılarla Urfalıların gönlünü fethetti. Salondan gelen istek parçaları da seslendirmeye çalışan Sanatçı Özarslan Urfa yöresine ait türküleri de ustaca seslendirdi.

Şanlıurfa Belediyesi Halk Oyunları Ekibiyle birlikte halay çekmeyi de ihmal etmeyen sanatçı Özarslan “Urfalıyam Ezelden, Karaköprü Narlıktır, Urfa’ya Paşa Geldi” türkülerini kendine özgü seslendirmeye çalıştı.

Konseri izleyenlerin bir anda her köşede halay çekmesi ilginç görüntüler oluşturdu. Şanlıurfa Belediyesi’nce elektronik robot eşliğinde gerçekleştirilen ses ve ışık gösterileri geceye ayrı bir renk kattı.

Şanlıurfa’da olmaktan, Urfalılara konser vermekten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Sanatçı Mustafa Özarslan, kendisine davet eden Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve şahsında tüm Şanlıurfa Belediyesi çalışanlarına teşekkür ettiğini söyledi.

Konserin sonunda sahneye gelerek sanatçı Özarslan’ı ve Grup Çığ’ı tebrik eden Belediye Başkan Yardımcısı M. Fevzi Yücetepe, davetlerini kırmayıp Urfa’ya gelen Mustafa Özarslan ve Grup Çığ’a birer şükran çiçeği takdim etti.

Şanlıurfa Belediyesi olarak müziğe, sanata, kültüre büyük önem verdiklerini belirten Başkan Yardımcısı Yücetepe, “Her ay düzenlediğimiz konserlerde halkımızın büyük keyif alacağı isimleri kente davet ederek konser verdiriyoruz. Bu ay ki konuğumuz Mustafa Özarslan dı. İyi ki gelmiş, İyi ki davet etmişiz. İyi ki de bu gece bu konseri izleme şansı yakalamışız” dedi.

Konseri, Belediye Başkan Yardımcısı M. Fevzi Yücetepe’nin yanı sıra Jandarma Alay Komutanı Emin Dursun ve Eşi, Şanlıurfa Belediyesi Konservatuar Birim Sorumlusu İsmail Altıngöz ve diğer davetliler izledi.
BELEDİYE KONSER ile balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.