banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Martin Vitik

Merkez Öğrenci Meclisi Seçimi Yapıldı
Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen 'Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi' kapsamında İl Öğrenci Meclisi belirlendi. Merkez Öğrenci Meclisİ seçimi İlimiz Merkezinde bulunan tüm Okulların temsilcilerinin katılımıyla Yenişehir İlköğretim Okulu Konferans salonunda yapıldı.
Seçime İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış, Okul Müdürleri, Öğretmenler ile okullarda daha önce seçimle belirlenen okul temsilcisi Öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış “Öğrenci Meclisi seçimlerinin demokrasi kültürünün gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla her yıl gerçekleştirildiğini” belirtti.

Sarmış" Okullarımızda öğrencilerimizle her yıl gerçekleştirdiğimiz Demokrasi Eğitimi ve Öğrenci Meclisleri Yönergesine uygun olarak tüm Türkiye’ de olduğu gibi bugün de ilimiz Merkez Öğrenci temcilerini seçeceğiz. Bu seçimlerin aynı zamanda 10 İlçemizde yapılıyor. Bugün burada ve 10 İlçede seçilecek öğrencilerimiz. 30 Kasım’ da Öğretmenevi toplantı salonunda yapılacak seçim ile İl Öğrenci Meclisi Oluşturacaklar ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde Şanlıurfa’ yı temsil edecekler. Ben şimdiden aday olanlara oy kullanacak olan delegelere teşekkür ediyor seçimin güzel bir havada geçmesini diliyorum." dedi.





 

Öğrenci temsilcilerinin, sandıklarda oy kullanarak gerçekleştirdiği seçime 140 okul temsilcisi katılırken, Merkez Öğrenci meclisi temsilciliğine 5 kişinin seçileceği seçimlerde 40 Aday kıran kırana yarıştı.


 

Oylama sonrası yapılan oy sayımı sonucunda Merkez Öğrenci Meclisine Anadolu İmam Hatip Lisesinden Ahmet Yıldız, Çeaş Anadolu Lisesinden İbrahim Halil Çalışkan, İsmail Nazif Bayraktar Kız Meslek Lisesinden Mizgin Bulut, Haci Bozanoğlu Sağlık Meslek Lisesinden Hasibe Cem Yılmaz ve Kurucuk İlköğretim Okulundan Buşra Aslı seçildiler.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.