banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Mehmet Aydoğdu ilk programını Urfa'da yaptı-Mehmet Aydoğdu Kimdir?

Kürt Şair Mehmet Aydoğdu’nun sunuculuğunu üstlendiği TRT Kurdî’nin yeni TV programı “JI BO ÇI”nın çekimleri Şanlıurfa’da yapıldı. TRT Kurdî’de Müdürlük de yapan Mehmet Aydoğdu’nun yeni ilk TV programı “JI BO ÇI” 21 Nisan Perşembe günü saat 22.00’da TRT Kurdî kanalında ekrana gelecek.

Sokakların sesi “JI BO ÇI” sloganıyla ekranlara gelecek programda, “Neden, Nasıl, Ne zaman, Ne?, Ne için, Siz nasıl yaptınız, nerde yaptınız, siz neden yaptınız? ve Neden istiyorsunuz, Neden istemiyorsunuz?” Sorularına halkın verdiği cevaplar yer alacak. Sunuculuğunu Şanlıurfalı Kürt Şair ve TRT Kurdî müdürü Mehmet Aydoğdu’nun yaptığı ve ilk bölümlerinin Şanlıurfa’da çekildiği “JI BO ÇI” TRT Kurdî kanalında 21 Nisan Perşembe günü saat 22.00’da ekranlara gelecek.

Şanlıurfa’nın Gururu Kürt Şair Mehmet Aydoğdu, TRT Kurdî Radyosunda yaptığı “AWAZA DENG Ê DİLAN” programı ve TV programı “JI BO ÇI” dan özel hayatına, hakkında bilinmeyenleri siz değerli haber-sanliurfa.com okuyucuları için aktardı.
1964 tarihinde Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinin Çimdeli mahallesinde dünyaya gelen Mehmet Aydoğdu İlkokulu doğduğu mahallede tamamladı. İlkokuldan sonra Kur’an Kursuna giden Aydoğdu babasının vefatından dolayı gecikmeli olarak Şanlıurfa imam Hatip okulunun orta kısmına başladı. Ortaokuldan sonra Şanlıurfa imam hatip lisesine devam etti. Son sınıfta okulların kapanmasına 20 gün gibi bir süre kala kaydını Siverek imam hatip lisesine aldırarak buradan mezun oldu.
Mehmet Aydoğdu, 21 Temmuz 1987 tarihinde camii imam hatipliğine atandı. 1996’nin 10’uncu ayında sağlık sorunlarından dolayı Harran üniversitesine naklen geçiş yaptı. Harran Üniversitesi’nde memurluğu sırasında ön lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Meslek Yüksekokulu İlahiyat bölümünde tamamladı. Aydoğdu, 6 Mart 2009’da TRT Genel Müdürlüğü’ne naklen geçiş yaptı. TRT ye geçtiği dönemde bazı çevreler tarafından sıkıntılara, fiziki ve psikolojik baskılara maruz bırakıldı.
Halen TRT Kurdî Kanal Koordinatörlüğü’nde Yayın Planlama Müdürlüğü görevini yürüten Aydoğdu ayrıca bir buçuk yıldır TRT Kurdî radyosunda “AWAZA DENG Ê DİLA” isimli şiir programı ile dinleyiciler karşısına çıkıyor.
İlk TV programı “JI BO ÇI”nın çekimlerini Şanlıurfa’da tamamladı. Mehmet Aydoğdu İlk TV programı olan “JI BO ÇI” ile 21 Nisan 2016 Perşembe günü saat 22.00’de ekranlara merhaba diyecek.

Kaynak: www.haber-sanliurfa.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.