banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Maharetleri Engel Dinlemedi-VİDEO HABER



Derneğin hazırladığı kurslardan faydalanan bayanlar tarafından hazırlanan el işleri derneğin Karaköprü’de bulunan eğitim merkezinde düzenlenen sergiyle tanıtıldı. Sergiyi dolaşan Vali Güvenç; ürünleri çok beğendiğini ifade ederek, verilen kursla ilgili dernek başkanı Habip Polat ve kursiyer üyelerden bilgi aldı. Serginin ardından bir açıklama yapan Vali Güvenç, dünya engelliler gününü kutlayarak, engellilerin yılda bir kere değil her gün hatırlanması gerektiğini ifade etti.

Vali Güvenç engellilerin sorunlarının paylaşılması gerektiğini ifade ederek, “Engellilik bir gerçek, herkes bir engelli adayıdır. Dolayısıyla hayata küsmemek gerekiyor. Allah insanı her türlü zorlukla mücadele edecek kapasitede yaratmış. Hayat her şeye rağmen yaşanabilir. Ama tüm toplum olarak da engellilerimize sahip çıkmamız, sorunlarıyla ilgilenmemiz, iş hayatında onlara katkı sağlamamız, onlara yardımcı olmamız gerekir” dedi.

Türkiye’de artık bir engelliler yasasının olduğunu, bu sayede engellilerin artık örgütlenebildiklerini kaydeden Güvenç; “Bunun utanılacak bir şey olmadığı, hayatın bir gerçeği olduğu artık biliniyor. El ele, gönül gönüle hayatı devam ettirmemiz gerekiyor. Şanlıurfa’da da belediyelerimizle, idarelerimizle, derneklerimizle iç içe çalışıyoruz. İhtiyaçları gidermeye çalışıyoruz, istihdamlarına özel önem veriyoruz, meslek kursları açıyoruz. Birlikte hayatı daha da kolaylaştırmaya çalışıyoruz” dedi.

Vali Güvenç, engellilerle ilgilenen, onlara destek veren, tüm kurum ve kuruluşlarına teşekkür ederek; toplumun tüm kesimlerine olduğu gibi engellilerin de hayatını kolaylaştıracak, duyarlılığı arttıracak çalışmalar gerçekleştireceklerini kaydetti.

Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği Başkanı Habip Polat ise derneğin yaptığı çalışmalar hakkında sergi açılışına katılanlara bilgi verdi. Program sonunda İl Özel İdaresi tarafından alınan ve derneğin ihtiyacı olan klima Vali Güvenç tarafından hediye edildi.

Karaköprü’deki serginin ardından Şehitlik Çamlık’ta Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği’nin organize ettiği yemeğe katılan Vali Güvenç, burada aileleriyle yemeğe katılan dernek üyelerine karanfil verdi. Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği Başkanı Bedih Satoğlu, yaptığı konuşmada kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek, dernek ile İşkur işbirliğinde verilen istihdam kursları sayesinde üyeleri tarafından üretilen ürünleri tanıttı.

Yemekte Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği tarafından çalışmalarıyla engellilere destek olan kurumlara plaketler takdim edilirken, Engelli vatandaşların sorunlarına duyarlılığından ötürü Vali Güvenç’e de plaket takdim edildi.

Vali Güvenç; “Gücümüz yettiğince sizlere ulaşmaya çalışıyoruz. Düne göre çok daha iyi durumdayız. Her zaman yanınızdayız, emrinizdeyiz” diyerek bir kez daha tüm engellilerin gününü kutladı.

Yemeğe Vali Celalettin Güvenç’in yanı sıra, Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, İl Belediye Meclis Başkanı Adil Saraç, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Özel İaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İşkur İl Müdürü Necdet Karasevda, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, STK temsilcileri ve engelli aileleri ile üyeleri katıldı.

Yemeğin ardından isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaşın aldığı 10 tekerlekli sandalye Vali Celalettin Güvenç tarafından dernek üyelerine dağıtıldı.

Öte yandan Vali Celalettin Güvenç, 03 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Şanlıurfa Bedensel Engelliler Derneği üyelerini makamında kabul etti. Ziyarette dernek başkanı İbrahim Tapışık derneklerine verdiği destekten dolayı Vali Güvenç’e teşekkür ederken, Vali Güvenç ise Dünya Engelliler Gününü dernekleri nezdinde kutladı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.