banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray Ömer Uzun

Kız Çocuklarının Okullaşması Sahnelendi

Anadolu’nun uzak bir köyüne tayini çıkan Zeynep öğretmenin yaşadığı zorluklar ve başta kız çocukları olmak üzere tüm çocukların okula gelmeleri için verdiği zorlu mücadelenin konu aldığı tiyatro gösterisine, Milli Eğitim Bakanı Müsteşar Yardımcısı Merdan Tufan, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Yurdagül Aydoğan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Bekir Ayhan, Eğitim Denetmenleri Başkanı Yusuf Kır, Milli Eğitim Şube Müdürü Nihat Yıldırım, okul müdürleri, öğretmenler ile tiyatro severler katıldı.

Oyun sonunda izleyicilerin dakikalarca ayakta alkışladığı tiyatro oyununda görev alan öğretmenleri tek tek tebrik eden Milli Eğitim Bakanı Müsteşar Yardımcısı Merdan Tufan iyi ki bugün Şanlıurfa’ya gelmişim ve bu oyunu izlemişim, dedi.

Tufan konuşmasında “Bize gelip böyle bir oyunumuz var deseydiniz gelme şansımız olmazdı. Çünkü o kadar çok bu tür faaliyetler oluyor. Ama o kadar yürekten, o kadar candan bir oyun sergilediniz ki bu samimiyetiniz bizim sizin oyununuza gelmemizi sağlamış oldu. Bugün bir vesileyle buradaydık. Arkadaşlar öğretmenlerimizin ortaya koyduğu öğretmenlerin yazıp oynadığı bir eser var, deyince biz de izlemeye geldik. Ben çok mutlu oldum, bize dağıttınız tanıtım broşüründe arkadaki yazı da. Yurdun uzak bir köyüne tayini çıkan öğretmen diye başlıyor. Biz yıllarca yurdun bir tarafını hep uzak köşe olarak belirlemişiz, Şanlıurfa’ya uzak köşe demişiz, Mardin’e uzak köşe demişiz, Ardahan’ a uzak köşe demişiz, Ama Edirne’ye, Bursa’ya, Manisa’ya, Muğla veya Afyon’a dememişiz ama sizler bu uzak köşeyi yakın eden öğretmenlersiniz. Cehalet bizim bazen önümüze ağa olarak çıkmış bazen terör olarak çıkmış bazen yokluk olarak çıkmış; ama bizim görevimiz öğretmenler olarak cehaletle baş etmek ve gençleri geleceğe aydınlık fikirlere ulaşmasını sağlamak. Ben hepinizi gönülden kutluyorum. Yazan, sahneye koyan ve oynayan ve onlara destek veren yönetici arkadaşları da kutluyorum, geçmiş de olsa öğretmenler gününüzü de kutluyorum ve teşekkür ediyorum.” dedi

Tiyatro yazarı ve yönetmeni Mustafa Gümüş ise yaptığı konuşmada “Bugün huzurlarınıza sizleri katıla katıla güldüren bir komediyle çıkmak isterdik. Ancak Ülkemizin her köşesinde yaşanan acı bir gerçeği sahnemize öğretmenler günü nedeniyle taşımak istedik. Buraya kadar gelip oyunumuzu izleyen siz değerli tiyatro severlere teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.