banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Karataş'tan Milletvekili Gök'e açılım çağrısı

Vekil Gök’ün önceki gün konuk olduğu bir aşiret buluşmasında çözüm sürecini anlattığını belirten CHP İl Başkanı Karataş, “Televizyon haberlerinde Sayın Gök’ün barış sürecini anlatmak için bir aşirete konuk olduğunu gördük. Bu adres Badıllı aşiretiydi. Toplantıda ayrıca Paydaş ve İzol ailelerinden bireyler vardı. Öncelikle bu iki ailenin hiçbirisi Sayın Gök’ün anlatımına ihtiyaç duymayan ve hatta vekil Gök ilkokuldayken siyasetin içerisinde olan ailelerdir. Badıllı ailesinden özellikle Kemal Badıllı Kürdistani düşünce konusunda çok özel bir yere sahiptir. Kemal Badıllı, yıllarca siyasetin içinde olan biridir. İzollar da ha keza öyledir. Paydaşlardan Celal Paydaş ismi ise hala hafızalarda tazeliğini koruyan bir isimdir. Anlatmak istediğim bu sürecin gidişatını bu aşiretler sayın vekilden daha iyi değerlendirip, tavır belirleyecek yeteneklere sahiptirler. Sayın vekil gelsin kendisine biz yardımcı olalım. Nerelere gitmesi gerektiğini birlikte tartışalım. İkna edilmesi gereken aşiretleri birlikte belirleyelim. Kendisine katkı sunalım” dedi.

 

‘AKP BARIŞ ANLATIMINI YAYGINLAŞTIRMALI’

Değerlendirmesinde bakanların Urfa’daki toplantılarına da değinen CHP İl Başkanı Ferhat Karataş, “Bakanların Urfa ziyaretinde konu başlığı süreç idi. Fakat nedense süreci hep AKP’lilere anlatıyorlar. Acaba bu sürece karşı kendi partilerine bir duruşma hissettiler? Neden bu anlatım yaygınlaşmıyor bunun yaygınlaştırılması gerekiyor” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.