banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Kamuda Başörtüsü İçin İmza Kampanyası


Aktif-Eğitim Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı Veysel ÖNCEL, kamuda başörtüsünün serbest bırakılması ve Kamu hizmeti sunulan bütün kurumlarda, insanların ibadet ihtiyaçlarını karşılayabilecek ibadethanelerin oluşturulması için 26 bakana 26.000 dilekçe sunacaklarını, herkesin bir dilekçesiyle bu kampanyaya katılmasını  isteyerek şöyle devam etti:

“Bu yönetmelikte  yer alan  yasakların ve sınırlamaların kaldırılması, ilk başta  bayan kamu görevlilerinin inançlarının gereği olan başörtüsüyle görev yapmalarını mümkün kılacak şekilde, yönetmelikte gerekli değişikliklerin yapılmasını ve başörtüsü için özgürlüğü , Ayrıca Kamu hizmeti sunulan bütün kurumlarda, özellikle okullarda tüm eğitim çalışanlarının ve öğrencilerin ibadet ihtiyaçlarını karşılayabilecek ibadethanelerin oluşturulması için gerekli yasal düzenlemelerin ivedi olarak yapılması, söz konusu taleplerin ideolojik ve siyasi tartışmaların dışında insani bir ihtiyaç olarak değerlendirilmesi hususunu talep edeceğiz.

Artık şekil yerine verimle ilgilenme zamanıdır. Kişilerin kıyafetiyle ,ayakkabısıyla uğraşma yerine ortaya koydukları performanslarla değerlendirilmesinin zamanıdır. Biz bugün toplumu ayrıştıran bu uygulamanın son bulması için herkesi ama herkesi,-üyemiz olması ya da olmaması önemli değil- Bakanlıklara sunacağımız dilekçenin altına imza atmasını bekliyoruz. Dilekçeleri 15 Ocak 2013’e kadar şahsen şubemize veya kurumlardaki temsilcilerimize herkes teslim edebilir. ”dedi.



Dilekçeye ulaşmak için http://www.aktifegitimsen.org.tr/sayfa.php?sayfa=1&manset=3651 tıklayınız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.