banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Jandarma hayvan hırsızlarını böyle yakaladı VİDEO

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığınca, yaklaşan kurban bayramı öncesinde, vatandaşların huzur ve güvenini sağlamak üzere meydana gelebilecek hayvan hırsızlıklarını önlemek, geçmiş yıllarda meydana gelen hayvan hırsızlığı olaylarını aydınlatmak ve faillerini adalete teslim etmek maksadıyla, Mart-2012 tarihinden itibaren yürütülen istihbarat, gizlilik içerisinde icra edilen çalışma ve takipler neticesinde, Şanlıurfa il merkezi ve köyleriyle Siverek ve Birecik ilçelerinde düzenlenen operasyonlar sonucunda; İl
Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Yönetmek ve Nitelikli Hırsızlık suçunu örgütlü olarak işlediği tespit edilen (17) şahsa yönelik, (17) farklı adreste yapılan aramalar sonucu, (14) şahıs yakalanmış, (220) küçükbaş, (60) büyükbaş çalıntı hayvan, (1) kaleşnikof tüfek ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili (3) şahsın yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir.
Bahse konu şahısların, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Diyarbakır illerinde toplam (612) küçükbaş, (117) büyükbaş hayvan çaldıkları, bu hırsızlıktan (900.000) TL haksız kazanç elde ettikleri tespit edilmiştir.

Yapılan operasyon sonucu, Şanlıurfa ili merkez ilçe, Akçakale, Birecik, Bozova, Harran, Hilvan, Suruç ve Viranşehir ilçelerinde (28), Kahramanmaraş ilinde (1) ve Diyarbakır ili Ergani ilçesinde (2) olmak üzere toplam (31) ayrı faili meçhul olay aydınlatılmıştır.  

Operasyon kapsamında yakalanan (14) şahsın tamamı, ifadelerinin alınmasını müteakip çıkarıldıkları Siverek Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklanarak, Siverek Cezaevine konulmuşlardır. Hakkında yakalama kararı çıkarılan (3) şahsın aranmasına devam edilmektedir.

Suç ve suçlulukla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar devam etmektedir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.