banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

İŞKUR'DAN GENÇ İSTİHDAMA DESTEK!


Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıya; Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Cengiz Aydemir, İşkur Gaziantep İl Müdürü Siraç Ekin, İşkur Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda ve çok sayıda kişi katıldı.

Eğitime Şanlıurfa’yı temsilen İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda ile İş ve Meslek Danışmanı Hüseyin Çiftçi katıldı.

Verimli geçen eğitimin sonunda katılımcılara birer sertifika verildi.

Türkiye İş Kurumu’nun operasyon faydalanıcısı olarak yürüteceği hibe programı kapsamında, genç istihdamının geliştirilmesi, girişimcilik becerilerinin arttırılması ve bu yönde rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin iyileştirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, aktif işgücü piyasası politikaları oluşturulmasına, gençler için profil çıkarma, danışmanlık, staj, eşleştirme gibi hizmetlerin sağlanmasına, okul sonrası işe geçişin kolaylaştırılmasına, üniversite ve sanayi arasında daha güçlü işbirliği bağlarının oluşturulmasına yönelik projeler bekleniyor.

Toplantıyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan İşkur Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda;

İşsizliğin azaltılması ve istihdamın sağlanması için topyekün seferber olan devletimiz, hayatın her alnına dokunan çalışmalaırna devam etmektedir. Sayın Bakanımız Faruk Çelik’İn talimatlarıyla Gaziantep’te ““Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı” kapsamında, üniversite veya lise mezunu işsiz gençlerin, daha düşük öğrenim düzeyine sahip işsiz vatandaşların, okulu terk edenlerin, eğitimine devam eden gençlerin ve engelli bireylerin istihdamlarının sağlanması hedefleniyor. Temel hedef grubunun 15-29 yaşları arasındaki gençlere yönelik olacak olan programdan, İstihdam alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar, üniversiteler, meslek okulları, kamu yararına çalışan sivil toplum kuruluşları, sendikalar, konfederasyonlar, kamu kurumları, yerel yönetimler gibi kar amacı gütmeyen tüzel kişilik sahibi kuruluşlar yararlanabilecek. "Yatırım Sektörlerinde Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı" çerçevesinde sunulacak hibe projeleri için 200 bin Euro ile 400 bin Euro arasında hibe desteği sağlanacak. Programa başvuracak olanlar "www.ikg.gov.tr" internet adreslerinden detaylı bilgiye ulaşılabilecekler. Programla ilgili detaylı bilgi almak isteyenler bizatihi kurumumuza gelerek İMD arkadaşımız Hüseyin Çiftçi’den bilgi ve destek alabilirler.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.