banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

İhlas suresiyle dalga geçti, 'Duman' oldu

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rock Grubu Topluluğu, Çarşamba günü düzenlenecek Duman grubu konserinin iptal edildiğini duyurdu. Konser için bilet alan kişilerin ücretlerinin 24-28 Aralık tarihleri arasında iade edilebileceğinin kaydedildiği açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Süleyman Demirel Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek olan Duman Konseri yine bir önceki 'rezil' sebeplerden dolayı iptal olmuştur. Bu konuda siz de eminsiniz ki anlaşılmak istenmeyeceğini bildiğimiz için buraya paragraflar dolusu yazı yazmamızın hiç bir anlamı olmayacaktır. Biletleri olan sanatseverlerin bilet iadelerini kulüp odasından iade edebilmeleri mümkündür.''

İHLAS SURESİ AYETLERİNİ DEĞİŞTİREREK ŞARKI YAPTI İDDİASI
Duman grubu, İhlas Suresi'nin ayetlerini değiştirerek şarkısında yer verdiği iddiasıyla eleştirilere hedef olmuştu. SDÜ'den bir grup öğrenci, grubunun konser vermesine tepki amacıyla eylem düzenlemişti.

3 YIL ÖNCEKİ ALBÜM
2009 yılında grubun ’Rezil’ şarkısındaki ’lemyelit ve löp yutar’ sözleriyle İhlas Suresi’ndeki ’"Lem yelid velem yûled’" ayetinin dejenere edildiği ileri sürülerek, protesto çağrısı yapıldı. Grup üyesi Tangöze ise ’Biz din istismarını eleştiriyoruz’ dedi

REZİL ŞARKISI TEPKİ ÇEKMİŞTİ
Türkiye’nin gözde rock gruplarından “Duman”, son albümlerindeki “Rezil” isimli şarkının sözlerinde İhlas suresine bir gönderme yaptığı gerekçesiyle eleştirilere hedef oldu. Şarkının sözlerinde İhlas suresinin “Allah doğurmadı ve doğurulmadı. O’na hiçbir şey denk de olmadı” mealindeki “Lem yelid velem yûled” ayetinden esinlenilerek, “lemyelit ve löp yutar” sözleri kullanıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.