banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Hilvan Belediyesinden Örnek Temizlik Kampanyası

Mezarlıkların içindeki yabancı otların temizlenmesi ve çevre düzenlemesini içeren çalışmaya diyanetten ve halktan büyük destek gördü. Sabah saatlerinde yaklaşık 100 kişilik bir gurupla mezarlığın içindeki yabancı otları temizleyen Hilvan belediye başkanı ve çalışanları ile beraber destek veren Hilvanlılar yaklaşık bir saatlik bir çalışmayla mezarlıkların içindeki yabancı otları temizleye çalıştı.

 

İslam inancına göre temizliğin çok önemli olduğunu vurgulayan ve kampanyaya katılan din görevlileri “ Nasıl ki bir insanın dirisi saygıya layık ise ölüsü de aynı derecede saygıya ve hürmete layıktır. Vefat eden kardeşlerimizin mekânlarının temizliği, düzenliği sağ olan insanlarımızın yerine getirmesi gereken bir görevdir. Ölülerimize ait mekânların temiz tutulması geride kalanların üzerinde bir görevdir. Herkesin ortak malı olan mezarlıkların temizliği sadece devletin yapacağı bir görev olarak anlaşılmamalıdır.

Mezarlıkların temizlenmesi kampanyasına katılan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık “ Temizlik imandandır şiarıyla hareket ederek, diyanet ve sağduyulu vatandaşlar ve çalışanlarımızla beraber bir temizlik hareketine başladık. Özellikle daha önce mezralıklarımız daha önce çok kötü bir durumdaydı. Göreve başladığımız günden beri çevre düzenlemesine itina göstererek bu çerçevede, yakınlarımızın yattığı mezarlıklarımızın çevre düzenlemesine de dikkat ettik. Daha önce kötü durumda olan mezarlıklarımızı adeta birer park haline getirdik” dedi.

 

Kendi geçmişine değer vermeyenin geleceği olmaz diyen Bayık “ Mezralıklarımızın temiz olması dinimiz gereğidir. Bize düşen bu mekânları temiz tutmaktır. Başlattığımız bu çalışmalar bugünle kalmayacak ve ileri ki günlerde de devam edecektir. Kampanyamıza destek veren, Hilvan halkına, diyanete ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.