banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç Şanlıurfa Balıklıgöl

Halo Dayı hayatını kaybetti
Oyuncu Sönmez Atasoy, rol aldığı Sakarya Fırat adlı dizinin Ispartadaki setinde kalp krizi geçirmiş ve SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılmıştı. Anjiyo yapıldıktan sonra yoğun bakım servisinde tedavisi süren Sönmez Atasoy yaşam savaşını kaybetti. Sanat hayatına 1968 yılında başlayan, çok sayıda tiyatro oyunu, film ve televizyon dizisinde oynayan Sönmez Atasoy, Kurtlar Vadisi adlı dizideki Halil İbrahim Kapar tiplemesiyle kariyerinde önemli bir noktaya ulaştı. Atasoy, Kurtlar Vadisi dizisindeki rolünün sona ermesinin ardından TRTde yayınlanan Sakarya Fırat adlı dizide Mürsel Ağa karakterini canlandırıyordu.

Usta oyuncunun kızı Fadik Atasoy, babası Sönmez Atasoy'un ölümü ile ilgili bir veda ve teşekkür notu yayınladı:
*Sevgili babacığımın vedası 'Kendi Gök Kubbemizde' ;  '...Seslendi pek vakitsiz... İçim yandı ansızın...'*
*Bekleyişimizin ardından Tiyatro Sanatçısı, Yazar, Yönetmen ve Babam Sönmez ATASOY ebedi huzurla buluşmuştur.
Bir gün yine kavuşmak üzere veda ederken, bizi yalnız bırakmayan Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul GÜNAY'a, Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürü Sayın Abdurrahman ÇELİK'e, Hocamız Osman SINAV'a ve tüm Sakarya Fırat Ekibindeki kardeşlerimize, TRT Genel Müdürü Sayın İbrahim ŞAHİN'e, Devlet Tiyatroları ve Genel Müdürü Sayın Lemi BİLGİN'e, Şevket Demirel Kalp Damar Merkezi'ne, Prof.Dr. Süleyman KUTLUHAN'ın şahsında Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine ve her an, her dakika yüreği bizimle çarpan tüm sevdiklerimize ve sevenlerimize  teşekkürlerimi arz ederim.*
*Babacığım olduğun yer ışık, şiir ve renkle dolsun;*
*'...Ey sevgi anladım bu uzakta seda ile,*
*Ömrün yegâne lezzetidir hatıran bile.'*
Fadik Sevin Atasoy
Kaynak: AKŞAM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.