banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Halk Oyunları Kurslarına Kayıtlar Başladı
Folklorik özellikleri bakımından çok zengin bir yapıya sahip olan Şanlıurfa’da belediye yılın belirli dönemlerinde düzenlediği halk oyunları kurslarını yeni dönem kayıtlarına başladı.

Ücretsiz Halk oyunlarına katılmak isteyen bay, bayan ve çocukların Abdülkadir Karahan Caddesi Öğretmenevi bitişiğinde bulunan Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Eğitim Merkezi’ne giderek, kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Şanlıurfa folklorunun en karakteristik özelliklerini taşıyan ve en önemli kollarından biri olan halk oyunları kursları 3 ay devam edeceği bildirildi. Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Konservatuvar Birimi tarafından düzenlenen halk oyunları kurslarında Mahmut Erdem 3 ay boyunca ders verecek.

Yöre insanının günlük yaşantısını, olaylar karşısında duyduğu üzüntüyü, sevinci, bu olaylarda ve birçok doğa olayıyla karşı karşıya kaldığı anlarda verdiği mücadeleyi ifade ettiği halk oyunlarının aslına uygun bir şekilde kuşaktan kuşağa aktarılması için Şanlıurfa Belediyesinin yürüttüğü kurslar halk tarafından yoğun ilgi görüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.