banner2
Öne Çıkanlar karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir HADER Başkanı Av Reşit Yaşar El Birliği Derneği Sait Koyuncu

HADER, Avukatlar gününde tirit ziyafeti verdi

Geleneksel olarak düzenledikleri çorba gününden farklı olarak Avukatlar Gününe özel “Tirit” ikramında bulunuldu. Buluşmaya çok sayıda avukat katıldı.

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte dernek çalışmaları hakkında bilgi veren HADER Başkanı Av. Reşit Yaşar:  “5 Nisan Avukatlar Gününün hemen ertesine denk gelmesi nedeniyle geleneksel hale getirilen çorba etkinliğinde bu kez misafirlere tirit ikram ettiklerini belirtti.

Düzenlenen etkinlikte söz alan HADER Başkanı Av. Reşit Yaşar şunları dile getirdi:  “ 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle tüm meslektaşlarımı kutluyorum.  Avukatlık hukukunun bir parçası olan Türkiye Barolar Birliği Meslek Kuralları ile ilgili meslektaşlarla istişare etmeleri gerektiğini,  özellikle kamuoyunda ‘başörtülü avukatlığa serbestiyet’ şeklinde yankı bulan ve Danıştay’ın “Avukatlık Meslek Kurallarının 20. maddesinde”  geçen  ‘başı açık’ ibaresi hakkında verilen yürütmeyi durdurma kararı ve yakın zamanda buna yapılan itirazın da dava daireleri kurulunca reddedilmesini önemsediklerini belirtti. Bununla ilgili olarak Barolar Birliği Genel Kurulunun ilk toplantısında bu ve benzeri hukuka aykırı hükümlerin değiştirilmesi hakkında ilgililerden beklentilerinin olduğunu söyledi. Yine bununla ilgili, mevzuatta özellikle yönetmeliklerle düzenlenmiş bulunan ve başörtülü çalışmayı engelleyen hükümlerin bu kararlar doğrultusunda ayıklanıp İzmir Valiliğince son dönemde yapılan türde eylemlerin de önüne geçilmelidir.” denildi.

 

KÜRT SORUNU ÇÖZÜLMELİ

 

HADER Başkanı Av. Reşit YAŞAR, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Komşumuz Suriye’deki ateşin oluşum şartlarını iyi tahlil etmek lazımdır. Bu manada hükümetin Kürt Sorununun  - bundan sonra kimsenin burnu kanamadan-  çözülmesi yolundaki adımlarını desteklediğimizi belirtmek isteriz. Bu sorunu çözmenin yolu, hem Kürtlerin hem Türklerin menfaatine olan  “bir olmanın” şartlarının oluşturulmasından geçmektedir. Bu anlamda iktidar partisi ile birlikte TBMM’de grubu bulunan diğer partilere de büyük sorumluluklar düşmektedir. Türkiye, artık Cumhuriyetin kurucu ideolojisinin dar kalıplarından kurtulmalıdır.  Aslında halkın büyük kısmı bunu aşmış ve kurucu ideoloji doğrultusunda hazırlanan mevzuatımızın çok ilerisinde düşünmekte ve yaşamaktadır.  İnşallah yapılacak yeni Anayasa ile birlikte mevzuatımızın da bu dar kalıplardan kurtulmasının önü açılacaktır.” dedi. Buluşmaya,  avukatların fikirlerini dile getirmelerinin ardından son verildi. Bu münasebetle tüm avukatlarımızın Avukatlar Gününü tebrik ederiz.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.