banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Güvenli Okul, Güvenli Eğitim toplantısı Yapıldı

Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi Emniyet Müdürlüğü, ilçede bulunan ilköğretim ve ortaöğretim okullarının müdürleri ile “Güvenli Okul, Güvenli Eğitim” toplantısı gerçekleştirdi.

Akçakale İlçe Emniyet Polis Lokalinde gerçekleştirilen toplantıya Emniyet Müdürü Mehmet Topçu, ilçe Emniyet Amirleri, birim polisleri, Süleymanşah, Atatürk, İbni Sina, Cumhuriyet, Ceylanlı, Akçakale Lisesi, Kız Meslek Lisesi Ve Akçakale Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdürleri katıldı. Toplantıda sorunlu öğrencilerin topluma nasıl kazandırılacağı ve öğrencilerin trafik sorununa çözüm bulma gibi sorunlar masaya yatırıldı.

Yapılan güvenli okul güvenli eğitim toplantısında İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Topçu, okul müdürlerine yaptığı konuşmada okullarda alınacak önlemler hakkında maddeler halinde okul müdürlerine anlattı:

1-eğitim kurumlarında okul yönetimlerinin irtibat kuracakları polis görevlisine devam edilecektir.

2-okul giriş ve çıkış zamanlarında okul güzergâhında okulun çevresindeki sokaklarında genel asayiş ve trafik önlemleri aldırılacak.

3-okul yönetim ve imkânların ölçüsünde kamera izleme sistemlerini faaliyete geçirilmesi için okul müdürlerine öneriler sunuldu.

4-okulların yakın çevresinde umuma açık yerler internet kafeler, park ve bahçelere yönelik denetimler sürdürülecek.

5-öğrencilerin şiddet ve şiddet içeren olaylara karşı korunması için mevcut tedbirler gözden geçirilecektir.

6-öğrenciler içerisinde bulunan problemli olan öğrencilere yönelik rehber öğretmen ve irtibat görevlisi tarafından değerlendirilerek çözüm yolları aranacak.

7-öğrencilerin madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklara karşı korunmasına yönelik önlemlerin artırılması sağlanacak.

8-okul geçit uygulamasına devam edilerek değişen ve eğitimi olmayan görevlilere tekrar eğitim verilerek devamlılığı sağlanacak.

9-öğrencilerin güvenli şekilde taşınması için okul servisinin servis zamanı dışında denetlenmesi devam edilecektir.

10-öğrencilerin yasa dışı örgütsel ve ideolojik faaliyetlerinden uzak tutulmasına karşı gerekli önlemlerin alınması artırılacak.

Bu tür toplantılar asayiş ve güvenlik konusunda ilçemize daha faydalı olacaktır. Katılım gösteren okul müdürlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıya katılan Okul müdürleri ise; “ Okullarımızda ki sorunları İlçemizin güvenlik ve Asayişini sağlayan ilçe emniyet müdürlüğü yetkililerine ilettik. Okullarımızda Okul dağılışı sonrası Trafik geçişleri ile ilgili olarak öğrencilerimizin ciddi sorunları var. Bu sorunların çözümü için fikir alışverişinde bulunduk. Ayrıca okullarımızda sorunlu öğrencilerimizi topluma nasıl kazandırabiliriz gibi konuları da ele aldık. Bu konuda emniyet güçlerimizden yardım istedik. Ümit ediyoruz ki yaşanan bu sorunları birlik ve beraberlik içerisinde, kırmadan, dökmeden çözüme kavuşturalım. Toplantı çok verimli geçti. İlçe adına yapılan bu toplantıyı hazırlayan Başta ilçe emniyet müdürü Mehmet Topçu olmak üzere diğer birim amirleri ve çalışan polis memuru arkadaşlarımıza, çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Mustafa Güçlü


GAPHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.