banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Şanlıurfaspor

Güvenç Harran'a Gelenlere Karşı Mahçup Olmayacağız-VİDEO




Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, restorasyon çalışmaları yapılacak olan Tarihi Harran Kalesi ve Surları’nda incelemelerde bulundu.



Vali Celalettin Güvenç, Kültür ve Turizm Bakanlığının 2012 yatırım programında yer almasını istediği projeleri yerinde görmek amacıyla, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Murat Günül, Daire Başkanları Zahide Olşen ve Yakup Harmanda ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu’yla birlikte Harran İlçesinde incelemelerde bulundu.



Harran Kaymakamı Serkan Keçeli ve Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz’un da hazır bulunduğu inceleme gezisinde Vali Celalettin Güvenç’e, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından projelendiren ve önümüzdeki günlerde restorasyon çalışmalarına başlanacak olan Harran Kalesi ve Surları ile yıkılmak üzere olan Harran Ulucami minaresiyle ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız bilgi verdi.



Harran ve çevresinde yapılacak olan yol, alt yapı ve çevre düzenlemesi çalışmalarıyla ilgili olarak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu Vali Güvenç’i bilgilendirdi.



Harran Kalesi, Surları, Ulucami ve ilk üniversite alanında incelemelerde bulunan Vali Güvenç, konik yapılı yöresel evleri gezdi. Yabancı dillerde tanıtım için tabelaların yapılması talimatını da veren Vali Celalettin Güvenç, tarihi bölgenin yol ağının İl Özel İdaresi tarafından restorasyon çalışmalarının da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılacağını söyledi.



Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz’dan ilçenin altyapı sorunlarını dinleyen Vali Güvenç, “Yapılacak çalışmalarla birlikte Harran’a elimizin değdiği anlaşılacak. İnşallah gelen misafirlerimize mahcup olmayacağız” dedi.



Bu arada Vali Güvenç, Harran’daki tarihi yapılar dışında Kültür ve Turizm Bakanlığının 2012 yatırım programına alınmasını istediği Bozova İlçesine bağlı Çarmelik Kervansarayı ve Birecik Kalesi ile Halfeti’de sular altında bulunan Ulucamii’nin de Kültür ve Turizm Bakanlığından gelen heyet tarafından incelenmesini istedi. Bunun üzerine heyet bugün Vali Güvenç’in belirttiği Çarmelik Kervansarayı, Birecik Kalesi ve Halfeti Ulucami’de de incelemelerde bulundu.




www.balikligol.com



harran d ile balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.