banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Göbeklitepe 2015 yılında UNECO Listesine giriyor
Göbeklitepe’de incelemelerde bulunan Javier Menendez Bonilla, Göbeklitepe’nin çok önemli bir yer olduğunu söyledi. Konuşmalarına Fakıbaba’nın tercümanlık ettiği gezide Göbeklitepe’ye hayran kalan Javier Menendez Bonilla” Urfa’da ve bu önemli yerde bulunduğum için çok mutluyum. İki yıl önce Şanlıurfa’ya gelmiştim ama Göbeklitepe’ye gelmek nasip olmamıştı. Ama şuan burada bir dünya harikasıyla karşılaştım. Muhteşem bir yer. İleride Göbeklitepe dünya için çok daha iyi bir olacağına inanıyorum.”dedi

UNECO temsilcilerinin geçtiğimiz günlerde kendisiyle görüşüp şehirle alakalı bilgi aldığını hatırlatan Fakıbaba ise yaptıkları görüşmelerden edindiği izlenime göre 2014 yada 2015 yılında Göbeklitepe’nin UNECO’nun listesine gireceğinden umutlu olduğunu belirtti.

Fakıbaba konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün misafirlerimiz AB Delegasyonundan ancak dün yine UNECO üyeleri Urfa’ya gelmişlerdi. Urfa ile ilgi benden bilgi aldılar. Bana şunu söylediler; Şanlıurfa inşallah 2014 veya 2015 yılında UNECO listesine girecek. O zaman da Göbeklitepe’yi ziyaret edenlerin sayısı artacak. Şuanda ortalama Göbeklitepe’yi ve Şanlıurfa’yı günde ziyaret eden misafirlerimizin sayısı 300. Öyle tahmin ediyorum Göbeklitepe UNECO listesine girdiğinde bu rakam günde 3 bine ulaşacak. Görüşme esnasında UNECO temsilcileri bana UNECO Listesine girmeye hazırımsınız dediler. Ben onlara Şanlıurfa’nın her geçen ay ve her geçen yıl alt yapısının ve üst yapısının çok geliştiğini onlara söyledim. Onlarda bunu zaten gördüler ve çok mutlu oldular. Tabi şuan AB Delegasyonun temsilcilerinin kentimize gelmesi ve şehrimizi gezip buraya hayran kalması bizi çok mutlu ediyor. İnşallah hem Avrupa Birliği ile Hem halkımızla hem hükümetimizle ben inanıyorum ki belediyemizle kentimizde çok çalışmalarımız olacak. Urfa halkımız da zaten bunu hak ediyor”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.