banner2
Öne Çıkanlar toz Urfa Sugeldi Candeias Douglas Tanquee

Gerçek Urfa İsotu böyle olur


Yüz yıllardır Urfa isotu mevsimin yetişen isot,  bahçede toplanıp eve getirilip isotun kökü çıkartılıp sikeledikten sonra kurulması için dama serilir. damda kuruyan isot daha sonra poşetlere koyulup tekrar kuruması için güneşin önünde indirilip sonrada dokmayla dövülüp şuanda yemeklerde çiğ köftelerde olmasa olmazı isot soframıza girer.


Son zamanlarda Urfa dışında da bir çok yerlerde Urfa isotu diye fabrikalarda işlenmiş 6-7 Lira isotu bilmeyen insanlarımıza 15 20 Liraya satılıyor.

konuyla ilgili açıklama yapan mısır çarşısında esnaflık yapan bu işin ustası Müslüm Çiftçi şunları söyledi: bizde çeşit çeşit isotun olduğunu  kaliteden kilateye değiştiğini 5 Lirada başlayıp 30 Liraya kadar isotumuzun var. Tabi, gerçek Urfa isotunun 15 ile 30 Lira arasında fiyatın değişiyor. daha çok talep şehir dışında yaşayan yurt dışında kalanlar kargo vasıtasıyla gönderiyoruz. İsot alırken halkımızın şunlara dikkat etmesi gerekir; isotun fazla yağlı olması tohumlu olması, yumuşak olması bu isotun fabrika isotu olduğunu, hakiki isotunda elle pullu şekilde yağı az tırtırlı daha az tohumlu ve serttir. fabrika biberlerin daha yumuşak daha keskin bir acımsı olduğunu hakiki biberinde tatlımsı bir acısının var” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.