banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

GAP’ta ürün çeşitliliği artıyor
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bağlı Yukarıbeydaş köyü çiftçileri alternatif ürün olarak fasulye yetiştiriciliğine başladılar. Deneme amaçlı fasulye ektiklerini söyleyen köylüler, fasulye tarımında iyi gelir elde ettiklerini belirttiler.

Harran Ovası çiftçileri yıllardır tarlalarına pamuk buğday mısır ekiyorlar, diyen Ferhan Tüzün,” Biz bu ürünlerden istediğimiz parayı kazanamadığımız için köyümüzde farklı bir ürün denemek istedik ve fasulye ektik. Gerçekten bu bölgede çok iyi fasulye yetişiyor. Pamuktan daha iyi para kazanıyoruz. Fasulyenin kilosunu 2 TL’den pazarda satıyoruz.” dedi.






Ülkemizde fasulye ekim alanları en çok Karadeniz bölgemizde yaygın olup, bunu orta güney ( Kayseri, Konya, Niğde, Nevşehir) ve orta kuzey (Eskişehir, Kütahya, Uşak Yozgat) bölgelerimiz izlemektedir. İllere göre fasulye ekilisi ve üretimi en çok sırasıyla Kahramanmaraş, Samsun, Malatya ve Afyonda bulunmaktadır

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.