banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Fakıbaba, Geleceğin başkan adaylarına ders verdi
Bahçeşehir Üniversitesi'nin Beşiktaş Kampüsü Konferans Salonu’nda 400’e yakın katılımcıya Şanlıurfa'yı ve belediyecilik konusundaki tecrübelerini anlatan Başkan Fakıbaba, 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde adaylığı sırasında yakaladığı başarının sırrını açıkladı.

Eşi Gül Fakıbaba, İşadamı Mustafa Akyürek ve çok sayıda davetlinin katıldığı söyleşi, Şanlıurfa ile ilgili çeşitli tanıtım fragmanlarının gösterimiyle başladı.

Belediye Başkanı Fakıbaba, 7 yıllık süreçte başta altyapı, üstyapı, park-bahçe, eski Urfa, ulaşım, sosyal belediyecilik v.b alanlarda yapılan hizmetlere dikkat çekti ve en önemlisi “İnsan Odaklı Hizmet” anlayışıyla çalışmalarına ilk günkü heyecanla devam ettiklerini söyledi.

Gerek Siyaset Okulu’na gerekse de Yerel Yönetimler Akademisi’ne kendisini daima davet eden İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulu (HLO) Başkanı Burak Küntay ve çalışma ekibine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Fakıbaba, 2004 yılında nasıl siyasete girdiğini anlattı.

Fakıbaba, "2004 yılında şahsen belediye başkanı olmak benim aklımdan geçmiyordu. Ancak Şanlıurfa öyle bir hal almıştı ki birileri çıkıp bu kente daha yaşanabilir bir kent haline getirmeliydi. Bu amaçla bir grup doktor arkadaşımın da destekleriyle aday adaylığımı açıkladım ve süreçler birbirini takip etti ve bu görev bize verildi. Seçimlerin ardından Belediye Başkanı olur olmaz hemen işe koyulduk. Halkın istedikleri neler, bunlara öncelik verdik. Çalışmalarımızı önce periferden başlattık. Gecekondu semtlerine büyük önem verdik. Sonra merkeze doğru çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Politika tamamen halk için Allah için ve mutlaka ve mutlaka ülke için yapılmalı. Yalan olmamalı, vatandaş ile her şeyi paylaşabilmelisiniz. İyi bir ekibimiz var. Dolu dolu bir 7 yıl geçirdik. Dürüst, adil, yemeden yedirmeden dik durarak çalıştık. Siyasette niyet çok önemli. Siz neden siyasetçi oluyorsunuz? Ben Allah rızası için ve halk için bu işe giriyorum dediğinizde bütün engeller ortadan kalkıyor. Ben halk için varım. Halkım ne istiyor, çocuklar, gençler, kadınlarımız, yaşlılarımız ne istiyor? Buna önem veriyorum. Siyasetçi halkına güven vermeli. Sadece dürüstlük ve vizyon önemli değil. Samimi olduğunuzu onlar bilecek" dedi.

Siyasetin temelinde sevginin olduğunu dile getiren Fakıbaba, “Sevgisiz hiçbir şey yapamazsınız. İşte benim olayım da böyle. Halk benden memnun, ben halktan memnunum. Birileri çıkıp diyor ki, bu adamı buradan alacağız. Esasında sıkıntı burada. Yöneticiler ve bürokratlar sevgilerini ortaya koydukları zaman inanın çok farklı şeyler çıkacak. Halkın sesini iyi dinlememiz lazım" diye konuştu.

HÜKÜMET VE LİDERLİK OKULU BAŞKANI KÜNTAY’DAN FAKIBABA’YA ÖVGÜ

Programın ardından bir açıklama yapan İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulu (HLO) Başkanı Burak Küntay ise Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’ya övgüler yağdırdı.

Küntay, “Şanlıurfa Belediye Başkanı Sayın Fakıbaba, Bahçeşehir Üniversitesi’nin yıllardır çok sevdiği, Türkiye’nin ehemmiyet gösterdiği önemli belediye başkanlarından, devlet adamlarından biridir. Kendisi zaten üniversitemizin ve Hükümet ve Liderlik Okulu (HLO)nun danışma kurulu üyesidir. Kendisi uzun zamandır bu çatı altında önemli bilgiler vermiştir. Bu kapsamda Türkiye’de gelecekte belediye başkanlığı yapmak isteyenlere bu tecrübelerini aktarması bizler için çok önemlidir. Çünkü Şanlıurfa’da yaptığı hizmetleri yakınen biliyoruz. Büzden bu tecrübelerini burada aktarmasından dolayı kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Dersin sonunda Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın’ın makamında ağırladığı Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’ya Hükümet ve Liderlik Okulu (HLO) tarafından teşekkür belgesi verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.