banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Eurovision 2012 Türkiye temsilcisi Can Bonomo seçildi
Atiye ve Hande Yener’in adlarının sıkça anıldığı Eurovision’da yine bir sürpriz yaşandı. TRT, yarı finalleri, 22-24 Mayıs, finali ise 26 Mayıs’ta Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılacak 57. Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil etmek üzere Can Bonomo ile anlaştı. TRT’nin kararına çok sevindiğini söyleyen Bonomo, “TRT’nin bu kararı genç müzisyenleri teşvik edecektir. Hem gençlerin yolunun açılmasından hem de bana ülkemi yurt dışında temsil görevi verilmesinden dolayı çok heyecanlı ve mutluyum. Bu, herkes gibi bize de süpriz oldu. Şarkı için yaklaşık bir aylık kamp süremiz olacak. Hangi dilde olacağı henüz belli değil. O, üretim sürecinde netleşecektir. Kafamda bir iki fikir var, bazıları Türkçe bazıları İngilizce. İçimize en fazla sineni ve duruşumuza en fazla yakışanı seçip onunla yürümeyi planlıyoruz. Yarışma için üç aday şarkı hazırlayacağım ve şubat ayının son haftasında tamamlayıp TRT’ye teslim edeceğim.”



KEMAN, DARBUKA VE SAZ MUTLAKA OLUR

Can Bonomo, Eurovision şarkılarının hazırlıklarına, yaklaşık bir yıl önce çıkardığı ilk albümü “Meczup”un prodüktörü ve aranjörü Can Saban ile başladı. TRT’den teklif aldıklarında, dizlerinin titrediğini, büyük bir gurur yaşadıklarını söyleyen Saban, “Öne çıkacak enstrümanlar var mı” sorusuna şu yanıtı verdi: “Kendi albümümüzde kullandığımız keman, darbuka, saz kesinlikle olur. Düzenlememiz çağdaş pop sınırlarında kalacak, Eurovision’a göre bir iş yapacağız, ama albümden de çok fazla uzaklaşmayacağız.”



BENİ TANIYIN

Can Bonomo, Eurovision’da Türkiye’yi temsil edeceğinin açıklanmasından sonra “Can Bonomo da kim” diye soran pek çok ünlüye internet üzerinden yanıt verdi. Genç şarkıcı, Twitter sayfasına “Meczup albümümüz ve kliplerimiz için buradan buyrun” yazarak bir link verdi: http://fb.me/WdKqcT9C



KELEBEK ÖDÜLÜ

Can Bonomo, geçen yıl haziran ayında düzenlenen 38. Altın Kelebek ödüllerinde ‘En İyi Çıkış Yapan Solist’ ödülü kazanmıştı.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.