banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Esad'ın Günleri Sayılı

Suriye'nin nüfuzlu ailelerinden Şam'daki 10.Tümen 51.Tank Tugayı'nın komutanları Suheyr Talas ve Rami Talas muhaliflerin safına katıldı.

1972-2002 yılları arasında Suriye Savunma Bakanı olarak görev yapan Sünni General Mustafa Talas'ın ailesinden ve akrabalarından 45 subayın ordudan ayrılarak muhaliflerin safına geçtiği açıklandı.

Son olarak Şam'daki 10.Tümen 51.Tank Tugayı'nın ykomutanları Suheyr Talas ve Rami Talas muhaliflerin safına katıldı.

Suudi Şark el Evsat gazetesinin haberine göre, Talas'ın Suriye'den ayrılan oğulları Firas ve Menaf ile kuzenlerinden Abdürrezzak Talas, muhaliflere katılan isimlerin en tanınmışlarından. Gazete, Abdürrezzak Talas'ın Suriye'den ayrılmayarak Humus ve çevresinde rejime karşı mücadelesini sürdürdüğünü yazdı.

Öte yandan, AFP haber ajansına göre Özgür Suriye Ordusu Halep ve Türkiye sınırı arasındaki stratejik kontrol noktasını ele geçirdi.

Özgür Suriye Ordusu'ndan General Ferzat Abdul Nasser 10 saatlik süren çatışmanın ardından Halep'in 5 kilometre kuzeybatısında yer alan stratejik öneme sahip Anadan kontrol noktasını ele geçirdiklerini açıkladı.

Suriye Hükümeti'nin Selahaddin mahallesinin kontrolünü ele aldıkları ve muhaliflere büyük kayıplar verdikleri yönünde geçtiği bilgi ise muhalifler tarafından yalanlandı. Suriye İnsan Hakları Gözlemcileri örgütü lideri Rami Abdul Rahman mahallenin sadece bir kısmının Suriye ordusu kontrolünde olduğunu söyledi.

Aktivistler çatışmanın bu mahallede devam ettiğini ve Esad güçlerinin mahalle içlerine ilerleyemediğini söyledi.

Suriye ordusundan bir tuğgeneralin, 11 subayla beraber ülkenin batısındaki Latakya kentinden dün gece Türkiye'ye kaçtığı belirtildi.

Türk bir yetkilinin yaptığı açıklamaya göre, son 24 saat içinde Türkiye'ye 600 Suriye vatandaşı geçiş yaptı. Böylece, Türkiye topraklarındaki toplam mülteci sayısı 43 bin 500'e yükseldi.

Dünya bülteni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.