banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Erdoğan; Urfa'da İşsizlik Oranı Düştü



Abide Kavşağı’ndaki toplu açılış töreninin ardından Dedeman Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra çok sayıda bakan da katıldı. Toplantıda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan;

“GAP maalesef arzu ettiğimiz hızda ilerlemiyor. Bunun GAP eylem planını hazırladık ve 2008 yılında uygulamaya geçirdik. 18 milyar liralık kaynak tahsis ettik. Şu ana kadar 16 milyar TL’sini kullandık. GAP’ın kamu yatırımlarında yüzde 7 olan payını yüzde 10.3’e çıkardık" dedi.

GAP için verdiğimiz kaynakların ve verdiğimiz emeklerin karşılığını görmeye başladığını söyleyen Erdoğan; "Bölgeden yapılan ihracat on kat arttı ve 7 milyar dolar oranına ulaştı. İşsizlik oranı yüzde 17’den yüzde 10.7’ye düştü. Sulamada önemli mesafeler kat ettik ve hedefimiz bir milyar hektar alanı sulamaya açmaktır. Arazi toplulaştırma konusunda önemli ilerlemeler kaydettik. Hükümetimiz dönemine kadar 450 bin hektar alan arazi toplulaştırma yapılabilmişti biz on yılda 3.5 milyon alan toplulaştırma yaptık. GAP Eylem Planını revize ederek önümüzdeki dönem içersinde yeni çalışmalar oluşturuyoruz" diye konuştu.

Şanlıurfa'daki Elektrik kesintilerine de değinen Erdoğan;  "enerji kullanımıyla ilgili sıkıntı var. Enerjiyi kullanıyorlar ama parayı ödemiyorlar. Birçok kez af getirdik ve bu konuda kolaylıklar yaptık. Ama buna rağmen bazıları sulamada kullandıkları enerjinin parasını ödemiyor. Bu ülke hepimizin, bu ülke hep beraber ayağa kaldıracağımız bir ülke. Çökersek hep birlikte çökeriz ve bedelini de hep birlikte öderiz. Biz sulama birliklerinin bu konudaki tasarrufunu, bu konuyu masaya yatırmaya mecburuz" dedi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Ziraat Odaları Başkanı Şemsi Bayraktar da tarım sektörünün önemine değinerek, gıda fiyatlarının dünya ortalamasının altında olduğunu vurguladı. Bayraktar, ülke ekonomisinin yüzde 3.3 büyüme sağlamasına rağmen gıda ve tarım enflasyonunun düşük olduğunu dikkat çekerek, Türk çiftçisine teşekkür etti.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa ziyaretine Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı eşlik etti.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.