banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Engelli Din Görvlerin Atanması Ertelendi

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik, Engelli Memur Yerleştirmeleri İçin Başvuruların 28 Şubat- 8 Mart 2013 Tarihleri Arasında Yapılacağını Söyledi.
Faruk Çelik Ataması Planlanan 8115 Engelli Memurlardan 1994 Adetinin Diyanet İşleri Başkanlığının Talebi Olduğunu Hatırlatarak Bu Kadrolara Atamanın İse  Diyanet İşleri Başkanlığını ‘Yeterlilik Belgesi’ Sınavından Sonra Gerçekleştirileceğini Belirtti.
Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik’in Yaptığı Açıklama Şöyledir :  
“Bilindiği Üzere 2013 Yılı Engelli Memur Yerleştirmeleri İçin Başvurular 28 Şubat – 8 Mart 2013 Tarihleri Arasında Yapılacaktır.
2013 Yılı Engelli Memur Yerleştirmelerinde Atama Yapılacağı Duyurulan (8115) Kadronun (1994) Adedi, Diyanet İşleri Başkanlığınca Ömss Sonucuna Göre Atama Yapılması Talep Edilen Din Görevlisi Kadrolarından Oluşmaktadır.
Kamuoyunun Bildiği Üzere Diyanet İşleri Başkanlığı, Atamalarda Kpss Veya Ömss Puanı Yanında “Yeterlik Belgesine Sahip Olma”  Şartını Da Aramaktadır.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nca Yapılan Açıklamada; 2013 Yılı Din Görevlisi Yeterlik Sınavı Başvurularının 11 – 25 Şubat 2013 Tarihleri Arasında Alınacağı, Yeterlik Sınavının Yazılı Aşamasının 17 Mart 2013 Tarihinde Gerçekleştirileceği Belirtilmiştir. Yazılı Sınavdan Sonra Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığınca Uygulamalı Mülakat Sınavı Yapılacaktır. Engelli Adayların Da Atamalarının Yapılabilmesi İçin Bu Sınava Girerek Yeterlik Belgesine Sahip Olmaları Gerekmektedir.
Ömss Yerleştirmeleri Kapsamında Yukarıda Bahsi Geçen Din Görevlisi Kadrosuna Yerleştirme İşleminin Daha Önce Duyurulduğu Şekilde Mart Ayında Yapılması Halinde, Yeterlik Sınavına Giremeyen /     Yeterlik Belgesine Sahip Olamayan Adayların Yerleştirmesi Ve Ataması Yapılamayacaktır.
Din Görevlisi Kadroları İçin Yeterlik Sınavının Sadece Diyanet İşleri Başkanlığınca Yapıldığı Ve Adayların Bu Yıl Yapılacak Yeterlik Sınavına Girmelerine İmkan Sağlanması Gerekliliği Göz Önüne Alındığında, Mümkün Olduğunca Çok Sayıda Engelli Adayın İlan Edilen Kadrolara Atamasının Yapılabilmesini Teminen, (1.994) Kadro İçin Yerleştirme İşleminin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Yeterlik Sınavı Sonuçları Açıklandıktan Sonraya Bırakılmasının Uygun Olacağı Değerlendirilmiştir.
Bu Durumda Mart Ayında Ömss Kapsamında Yerleştirilecek Engelli Memur Kadro Sayısı (6.121) Olacaktır.
Din Görevlisi Kadroları İçin Yerleştirme İşlemi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Yeterlik Sınavı Süreci Sonuçlandıktan Sonra Ösym Başkanlığı’nın Sınav Takvimi De Göz Önünde Bulundurularak Daha Sonra Duyurulacak Bir Tarihte Yapılacaktır.”

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.