banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Ebru Gündeş, Şanlıurfa’ya yatırım için geliyor

ORTADOĞU BÖLGELERİNE YAKIN

 

ŞANLIURFA, 6'ıncı bölge illerinden. Yatırım cazibesi oldukça yüksek. Üstelik Irak, İran, Suriye başta olmak üzere Ortadoğu bölgelerine yakın bir merkez. Dev firmalar ise çözüm süreci ve teşvik sistemiyle beraber yatırımların hızla artığı Güneydoğu’da yer kapmak için kolları sıvadı.Bu illerden olan Şanlıurfa’da ise şuana kadar 980 milyon TL yatırım geldi.

 

PINAR’DAN DEV YATIRIM

 

ŞANLIURFA’DA hayvancılık sektörü de gelişiyor.Sektör ile ilgili Kentte ilk dev yatırım, 100 milyon dolarlık süt işleme fabrikası ile Pınar Süt’ten geldi. Temeli geçtiğimiz günlerde atılan fabrikada süt üretimi yapılacak. Fabrika 100 milyon TL'ye mal olacak. 1 yıl içerisinde tamamlanıp faaliyete geçecek olan fabrikada ilk etapta 250 kişi çalışacak.

 

YER SONUNU ÇÖZÜLDÜ

 

KUVEYTLİ İşadamları da, 50 milyon dolarlık yatırımı Şanlıurfa’da yapma kararı aldı.Bölge ile ilgili araştırma yapan iş adamları Şanlıurfa’nın kendileri için daha uygun olduğunu anladı.Kentte yapağı yatırım ile Ortadoğu’ya açılacak olan firma, burada canlı hayvan ve yem üzerine çalışmalar yapacak.

 

10 bin büyükbaş, 100 bin küçükbaşlık 50 milyon dolar değerindeki körfez yatırımı için hazırlıklarını  tamamlayan firma için yer Harran’ın Alacan Köyü gösterildi.Yer sorunun çözülmesinin ardından firma çalışmalara başladı.İlk etapta 10 milyon’luk yatırım yapacak olan Kuveytli İşadamları, kentte 500’den fazla gence iş imkanı da sağlayacak.

 

EBRU GÜNDEŞ’DEN YATIRIM

 

ŞANLIURFA’DA yaşanan bu hareketlilikle beraber sanatçı Ebru Gündeş’in de Şanlıurfa için bir yatırım çalışması yaptığı belirtildi. Henüz netlik kazanmayan bilgiye göre Sanatçı Gündeş, Şanlıurfa’da hayvancılık sektörüyle ilgili bir tesis kuracak. Geçen yıl girdiği besicilik işinde büyüme kararı alan Ebru Gündeş’in Tekirdağ’da bir çiftliği de var. Değeri yaklaşık 2 milyon TL olan Tekirdağ Muratlı’daki tesiste yaklaşık bin adet büyük baş hayvan bulunuyor ve süt üretimi yapılıyor.İşini büyütmeyi hedefleyen Ebru Gündeş’in Şanlıurfa’da açmayı düşündüğü tesis için fizibilite çalışması yaptığı belirtildi.

 

YATIRIMA DESTEK VAR

 

KENTTE yatırım yapanlara Şanlıurfa Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu destek veriyor.

 

Yaklaşık üç yıldır kentte hizmet veren Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü (TKDK) Şanlıurfa'da özellikle tarımsal ve kırsal bölgelerde Avrupa Birliği mali fonları desteği ile tarımın gelişmesini hedefliyor.2 milyar 500 milyon Euro'luk kaynağa sahip olan TKDK, tarım faaliyetlerinin AB standartlarına uygun olarak tarımsal sanayi faaliyetlerine yüzde 50 oranında hibe desteği sağlıyor.

 

FİRMALARLA İRTİBAT HALİNDEYİZ

 

ŞANLIURFA Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Mehmet Ekinci, OLAY’a yaptığı açıklamada,Şanlıurfa’da hayvancılık sektörüyle ilgili bazı firmalarla görüştüklerini ifade ederek,”Büyük yatırımcılar yatırım yapabilmek için güvenli bir yer ararlar. Şanlıurfa’ya gelen Kuveytli İşadamları kentte hayvancılık konusunda yatırım yapmak istediklerini belirttiler. Daha sonra 50 milyonluk bir yatırım kararı aldılar.Şanlıurfa’ya büyük firmaları çektiğimiz zaman bir kapasite de oluşuyor” diye konuştu.

 

Mehmet Ekinci, Yaşar Holding’inŞanlıurfa'da 100 milyon TL'ye mal olacak süt fabrikasının startını geçtiğimiz günlerde verdiğini sözlerine ekledi.

Aziz Çiftçi/Şanlıurfa OLAY

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.