banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Dindar Bir Kadın Cinsel Konularda Yazabilir mi?
Değerli Site Okuyucuları;

Ben 19 yıllık hekimim. Jinekolog olarak tam 17 yıldır hizmet veriyorum. 6 yıldır hem batı tıbbının hem İslam tıbbının hem de Çin tıbbının cinsel yaşama bakışını irdeliyor, kitap topluyor, derlemeler yapıyorum. Bu arayışımın nedeni de ahirir zamanın en büyük fitnelerinin, huzursuzluk, cinayet ve haramlarının bu sahada cereyan edişini görmemdir.

Gelen yorumları incelersek okuyucularımızın beni yeterince tanımamasından kaynaklanan bir hassasiyet görebiliriz. Ben Ribat fm. de tam 4 yıl Kadının Dünyası isminde kadın, aile ve cinsel eğitim programı tertip ettim. Kadın dinleyicilerden çok erkek dinleyicilerimizin duasını almış, tüm hafta sonu programlarını benim programıma göre düzenleyen dinleyicilerim olmuştur. Dinleyiciler neden hocam bu anlattıklarınızı yazıp tüm Türkiye hatta dünya Müslümanlarına aktarmıyorsunuz? Ricasında bulundular.

İnanın geceleri sadece 4-5 saat uyuyarak “Sakın Okumayın! Cıss. isimli kitabımın taslağını hazırladım. Kitabımın basım aşamasında; terbiyesiz kitap dendi, eve sokulmaz dendi, okunmaz dendi, seni Konya’dan sürerler dendi. Mesleki kariyerin bitti dendi, eşinden boşanırsın dendi. Çok ağladım. Dostlarım istihareye yattı, ben de dua ettim ve rüyamda İskilipli Atıf Hocayı gördüğüm için bu kitabı cesaretle neşrettim.

Kitabımın erkek ismi ile ya da müstear isim kullanarak neşredilmesi o zaman da önerilmişti. Bunu kabul etmek bir bayan için kolay olandı. Lakin yazan gerçekten hekim miydi? Kitap içerisinde kürtaja, doğum kontrolüne, eşcinselliğe ayrıntılı bakış ve farklı yaklaşım gösteren bir kadın fikirlerini savunamıyor, korkak ya da ilmi yetersiz denmemesi, başörtümle başım dimdik her platformda İslami ve tıbbi cinselliği savunma, anlatma, aktarma potansiyelini kendimde görmem sebebiyle sahte isim arkasına gizlenmedim. Bunun mertlik olmadığına inandım. Konuya bir kadın kalbi, kadın bakışı yansımıştı. Nasıl erkek ismi kullanılabilirdi ki…

Evet, haya imandan bir şubedir. Rahmetli babam “ Hayası olmayanın imanı olmaz” derdi. Haya elbette ki en çok kadınlara yaraşır. Peygamberimiz’in (sav) eğitim metoduna bakar isek kadın erkek ayrım yapmadan her türlü eğitimi açık ve anlaşılır şekilde öğretmiştir. Kadınlar kendisine gelerek kadın ihtilamı, kadın boşalması, iktidarsız kocasına sahip olan kadının ne yapması lazım geldiği vs. hususlarda, kadınlara özel tüm tıbbi farklılık ve mesuliyeti taşıdıkları hakkında geniş bilgiler aldıklarını Peygamberimiz’(sav )in ise onlara kızmayı bırakın ilim öğrenme hususunda gösterdikleri gayretten dolayı tebrik ettiklerini görürüz. Peygamberimiz’in(sav) vefatı ile Hz. Aişe annemizin tam 48 yıl 400 erkek 200 kadar da kız talebeyi fıkıh, tıp, hadis, tefsir gibi ilim dallarında yetiştirdiğini ve son 200 yıla kadar da İslam medreselerinde %20-30 kadar kadın hocanın erkek öğrencilere ilim öğrettiklerini görürüz.

Asıl hayasızlık nedir kardeşlerim bilir misiniz?

Sokaklara kadar taşan cinsel davranış figürlerine, haberlere kadar, İslami kanallara kadar sirayet eden erotik reklam ve içeriklere ses çıkarmamaktır. Asıl hayasızlık pornoğrafi sektörünün 10 yaşındaki çocuklarımıza kadar etkisinin tezahürlerini görememektir, asıl hayasızlık kapitalizmin cinsel hayatımızı nasıl sömürdüğünü, erkekleri salak yerine koyduğunu keşfedebilme basiretinden yoksun olmaktır, asıl hayasızlık zinayı, cinsel sapmaları bu toplumun üzerine boca etmektir. Bu bocaya karşı durabilecek ilme sahip insanların da 3 maymunları oynamasıdır. Yani görmedik, duymadık, bilmiyoruz demeleridir.

Söyleyin bana değerli kardeşlerim, bu çağın cinsel sorunlarına değinen kaç tane erkek jinekolog, ürolog, psikiyatr, psikolog benim kitabım kadar ayrıntılı bir kitap neşretmiştir. Araştırın ve bana mail atın. Ortalık Batı dünyasının çeviri, yanlış ve sapkın fikirlerle, resimlerle dolu kitaplardan geçilmiyor. Evlenecek gençlerimiz bunları mı okusunlar? Bizim boş bıraktığımız her sahayı birileri iştahla dolduruyor. Bu bir fizik yasasıdır. Madde boşluk tanımaz.

Değerli erkek din kardeşlerim, kadın cinselliği bir erkek tarafından ne ölçüde doğru olarak dillendirilebilir, eksikler, yanlışlar aktarılabilir ki… Kadınlarımızın ne çileleri var, erkekler ne ölçüde haberdar olup derman olabilir ki…Keşke yaşadığımız çağ edepli, hakkaniyetli bir çağ olsa idi keşke cinsel yaşam hep gizemli ve özlem duyulan bir hayal olarak kalsa idi. Ben de bir hekim olarak bu yazıları neşretmek zorunda kalmasa idim. Lakin tv, gazete, dergi, başörtü afişlerine varana kadar her şey cinsellik kokarken, genç neslimizin duyguları kötüye kullanılıp, paraya devşirilirken bir anne bir mümin hekim olarak sizler bana hep susmamı mı tavsiye edersiniz.

Site okuyucularımızın maillerini bekliyorum. 0 506 532 49 09 no.lu telefona mesaj atınız. Eleştirilerinizi, beklentilerinizi, sorularınızı, sorunlarınızı, dualarınızı yazınız. Ben de, bu site de müminlere hizmet etmeye devam etsin. Sus derseniz henüz basılmamış ama yazdığım dosyalar ben bu dünya hayatımı terk ettikten sonra takma bir isimle neşredilecektir. Benim bu topluma yaptığım uyarılar aslında en az 10 yıl gecikmiş uyarılardır. Varsın ben vefat edinceye kadar biraz daha gecikmiş olsun.

İlmimin benimle kalmasını tavsiye ederseniz ben de belki vicdanen mesuliyetten kurtulmuş olurum.

4 çocuk annesi bir hekim olarak bebeğimi büyütmek adına 6 ay ücretsiz izne ayrıldım. Almanya, Avusturya ve ülkemin pek çok köşesinden din kardeşlerim beni konferansa çağırıyorlar ücretiniz her ne olursa olsun dedikleri halde ben bebeğimle ve ilim öğrenmekle meşgulüm. Benim dikkat çekmeye, meşhur olmaya, çok para kazanmaya ihtiyacım yoktur. Elhamdülillah Rabbim her türlü dünya nimetini bolca nasip etmiştir.

Hiç çalışmasam eşimin kazancı yeter. Bayan bir jinekolog para isterse istediği özel hastanede çalışarak kolaylıkla çok paraya sahip olabilir. Bana güvendikleri için İstanbul’dan uçakla gelip ameliyatını Konya’da olan hastalarım var, danışanlarım var, tanışmak isteyen kardeşlerim var. Allah hepsinden, hepinizden razı olsun. Dünya ve ahret hayatınız mamur olsun, mutlu olun İnşaallah.

7 kardeşim ve eşimin ailesi ünv. Mezunu. Eşim tıp fak.de doçent (uzman doktor). Sakın Okumayın.Cıss’ ı yazarken eşim Bana “ 70 milyonluk Türkiye’de sadece 7 kişi sana Allah razı olsun dese, hayır dua etse yeter. Şurasını kes, burasını çıkar o zaman da bu ilmin değeri kalmaz. Olduğu gibi bilgilerini yaz.” dedi. Ağabeyim Fatih Ünv.de tıp profesörü ( uzman doktor) “ Bacım sen müminlerin dertleri ile dertlenmişsin, senin yüreğinde çocuklarımızın acıları var. Hiç kimseden korkmadan, çekinmeden yazmalısın!” diyerek beni yüreklendirmişlerdi.

Bizler “ Bir kişinin kurtulması insanlığın kurtuluşa ermesi gibidir, içinizde en hayırlınız insanlığa en çok hizmet edendir, kadın erkek ilim öğrenmek ve öğretmek her müslümana farzdır. “Peygamber düsturları ile yola çıktık. Bir mümin hanım olarak elimi taşın altına koydum. Sema hanım bana destek veren, beni anlayan kardeşlerimden birisidir. Allah ondan, eşimden, ağabeyimden ve ilmimin önünü açan herkesten razı olsun.

Kadın tesettürü, kadın hal ve hareketi, kadın cinsel sorumluluğu konularına eğitimlerimde bahsederken hep söylediğim şudur “ Ben bir jinekoloğum. Müslümanların yetiştirdiği bir bayan jinekolog. Daha düne kadar mümin kadınlar ne fıkıh hususunda, ne cinsel hususlarda, ne de sezeryan, korunma, kürtaj gibi konularda doğru cevabı alacaklarına kani oldukları dindar hekimden mahrumken bugün Rabbim kendilerine eğitim veren, kitap yazan başörtülü hekimler nasip etmiştir.

Şükretmek gerekirken bu hekimleri tanımadan eleştirmek, yargılamak, suizanda bulunmak sanırım imanlı müminlerin vasıfları olmasa gerek. 1980 yılında Ankara Ünv.Tıp Fak.öğrenci iken kadın doğum polikliniğine başörtülü, çarşaflı bir hanım muayeneye gelse bayan asistanlar güler “şu kara Fatmayı erkek asistan numarası verelim de, erkek doktora genital bölgesini açmak zorunda kalsın hah hah deyip dalgasını geçerdi. O yıllarda içerde başımız açık olduğu için beni tanımadan yanımda konuşurlardı. Onları dinlerken içim acıyla dolardı. Aradan 20-25 yıl geçti. İtelene kakalana hekim olduk, uzmanlık yaptık, gözyaşı döktük. Ama bugün Müslümanlar elindeki nimetlerin kadrikıymetini bilmez oldu, Allah’a şükretmez oldular. Feminist olmayıp, Hakkı söyleyenleri de feminist bu kadın diyerek ellerinin tersi ile iteleyiverdiler.

Site okuyucuları benim iki kitabımı hatta çıkması nasip olursa diğer kitaplarımı da okurlarsa benim hem kadınlar hem de erkekler için merhametli, koruyucu, Hakkı öğretici bir üslubumun olduğunu göreceklerdir. Kendi sitemdeki “ www. ünzile girişgin. com.” yazıları okuyabilirlerse benim Kuran ve sünnet ışığı ile hareket etmeye, öğrendiklerini müminlerin istifadesine sunmaya çalışan bir hekim, bir anne bunun da ötesinde bir kardeş ve abla olduğumu fark edebileceklerdir.

Çocuk ve Aile sitesine düzenli yazı göndermeye vaktim olmadığı için Sema Maraşlı kardeşim kitaptan bazı başlıklar seçip, göndermemi istemişti. Tabi ki kitabın tamamını yansıtmadığı için yorumcular beni eksik tanımış oluyorlar.

Resim hususu ise tüm yazarların resmi verilirken benimkisinin verilmemesi emeğe saygısızlık olur diye düşünülmüş olabilir. Benim kendi sitemde de resimlerim var, tv programlarımda görüntüm var, bana erkekler de maille danışıyorlar, dua ediyorlar. Şayet dindar erkekler hiç sokakta, işyerlerinde, okullarda kadın resmi, görüntüsü görmüyorlarsa sadece ben gözlerine görünmüşsem yorumlarında haklı sayılırlar. Bilboardlarda, İslami gazete sayfalarında, İslami tv reklamlarında makyajlı, gerdanı açık başörtülü genç kızları oldukça çekici bir şekilde görmekten rahatsız olmuyorlarsa benim makyajsız gayet de ciddi vakur duruşlu resmimden neden rahatsız oluyorlar.

İsmail Bey yorumunda benim misyonumu, vizyonumu tespit ederek kadın eğitimleri, çocuk eğitimleri açısından dikkat çekmiş. Allah hepimizin ufkunu açsın, olayları bütünüyle görmemizi, dar bir çerçeveden bakmamamızı nasip etsin.

Değerli okuyucular; olumlu, olumsuz tüm görüşleriniz bizler için çok değerli ve faydalı. Hepinize çok teşekkür ederim. Allah’a emanet olunuz.

12.03.2012- Konya

Opr.Dr. Ünzile Girişgin

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı

www. ünzile girişgin. com

ugirisgin@hotmail.com

0 506 532 49 09 ( mesajlarınız için )

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.