banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

ÇİFTÇİLERE



Çiftçileri; tarlalardaki anızları  yakmamaları yönünde uyaran Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, anız yakmakla topraktaki organik maddenin yok olduğunu ve topraktaki verimin azaldığını söyledi.

Anız yakmanın; toprakları daha verimsiz ve erozyona daha hassas duruma getirdiğini kaydeden Başkan Kaya;  Mikro organizmaların yüzde 80'nin zarar görmesi sonucu verimde de azalmalar olduğunun bilimsel olarak ortaya konulduğunu aktardı. Günümüz şartlarında anızın yakılmaması ve araziye kazandırılması gerektiğini belirten Başkan Kaya; “Anız yangınları komşu tarlalardaki hasat edilmemiş ürünlere, traktörlere meyve bahçelerine, bunların etrafındaki çitlere, civardaki yerleşim yerlerine, özellikle de ormanlarımıza ciddi zararlar vermektedir.” diye konuştu.

Çağımızda anıza ekim yapan tarım aletlerinin olması, güçlü traktörlere ve kombine tarım işleme makinelerine sahip olunmasının anız yakılması gibi ilkel metoda başvurulmasını azalttığını ifade eden Başkan Kaya; “Çiftçilerden ricamız, anızı yakmamaları. Bölgede yaşanan kuraklık çiftçinin yanında hayvancılığı da etkiledi. Ot bulamayan hayvanlar açlık ile karşı karşıya kalmaktadır. Tarlada bulunan otların hayvanlara bırakılması gerekir.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.