banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Cem Karaca vefat yıldönümünde cami sözü ile akla geldi

Rock müziğin en ünlü ismi, şarkı sözleriyle hepimizi etkileyen Cem Karaca, 12 yıl önce bugün yani 8 Şubat 2004 yılında, sabah saatlerinde rahatsızlanmıştı. Solunum ve kalp yetmezliği nedeniyle kalp krizi geçiren usta sanatçı, kaldırıldığı Bakırköy Acıbadem Hastanesi’nde yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

 

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şevki Aydın tarafından kurumun aylık dergisinde yayınlanan makalede, Cem Karaca'nın sağlığında anlattığı anısı kendi ağzından şöyle aktarıldı: 'Yedi yaşlarında camiye gittim. Dizimde ağrı olduğu için bir ayağımı uzatmıştım. Birden yaşlı bir adamın ayağıyla ayağıma vurmasıyla irkildim. Sonra haşin bir ifadeyle 'utanmıyor musun, Allah'ın evinde ayağını uzatmış oturuyorsun, kalk' gibi sözlerine muhatap oldum. Kalktım ve ancak yetmiş sene sonra camiye dönebildim.' demişti.

Günümüzde hala çocukların camilerde kovuldğu ve buna paralel olarak uyuşturucu kullanma yaşının 8-9 yaşlarına kadar indiği kamuoyunda sıklıkla tartışılıyor.

www.balikligol.com 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.