banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Çelik Urfa'ya Belediye Başkanı Oluyor
AK Parti, 30 Eylül'deki büyük kongrede tüzük operasyonuna hazırlanıyor.

Önceki günkü MYK’da masaya yatırılan değişikliğe göre, 3 dönem şartına takılan bakan ve milletvekilleri İzmir, İstanbul, Ankara gibi büyükşehir belediye başkanlıklarına aday gösterilebilecek.

Ayrıca 3 dönem belediye başkanlığı yapanlar da vekil seçilebilecek. (Mevcut tüzükte 3 dönem yasağı belediye başkanları için de geçerli)

Hürriyet gazetesinin haberine göre, tüzükte yapılacak başka bir değişiklikle de, '3 dönem mağdurlarının' sayısı azaltılacak.
Buna göre Şanlıurfa Milletvekili Çalışma ve Sosyal güvenlik 2014 seçimlerinden Büyükşehir olacak olan Şanlıurfa Büyükşehir belediye başkanlığına aday gösterilmesi bekleniyor.

Parti yöneticileri, konuya ilişkin şunu söyledi:

"Bizim tüzüğün 132. maddesine göre, sadece aday olanlar da 3 dönem yasağına giriyor ve 4’üncü kez aday gösterilemiyorlar. Bunu, ‘3 dönem aday olan’ değil, ‘3 dönem üst üste seçilen’ şeklinde netleştireceğiz. Bakıyorsunuz, bir dönem milletvekilliği yapmış, 2 dönem aday olmuş ama seçilmemiş arkadaşlarımız da yasak kapsamına giriyor. Bu adil değil."
Hürriyet/Balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.