banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

Bu yapıları elle yıkıyorlar, peki ya deprem olsa?
İş makinesiyle değil elleriyle itekleyerek yıktılar

Van’da yaşanan depremin ardından yeniden gündeme gelen çürük ve kaçak yapılara karşı Şanlıurfa Belediyesi, bugün üç ayrı mahallede 6 kaçak yapıyı yıktı. Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol ve Habib Arslan’nın başkanlığında birim müdürlerinin de katıldığı kaçak yapı yıkımında işçiler balyoz bile kullanmadı.



MAKET EVLER GİBİ ELLERİYLE YIKTILAR

Kat fazlası çıkılan kaçak ve çürük yapılar belediyenin kaçak yapı yıkım ekibinin iş makinesi kullanmadan elleriyle itekleyerek yıkması dikkat çekti. Sağanak yağmur altında devam eden kaçak yapı yıkımında kısa süreli gerginlikler yaşansa da belediye aldığı radikal kararlar doğrultusunda Bağlarbaşı, Şair Şevket ve Şair nabi Mahallesindeki kaçak ve çürük binaları bir bir yıktı. Bu gün polis ve zabıtanın güvenlik önlemleri çerçevesinde 5 iş makinesi 15 balyozlu, 3 kompresör ve 60 işçi ile yıkama giden belediye, kaçak yapılarda kırıcı delici alet kullanmaya ihtiyaç duymadı. Kaçak yapı yıkım ekibi önce elleriyle itekleyerek yıkmayı denedikleri binanın duvarlarını sanki Legolardan yapılmış bir oyun maketini yıkar gibi yıktılar.



KÜÇÜK BİR SARSINTIDA YÜZLERCE CAN YANIYOR

Şanlıurfa’da Yap Satçılar olarak adlandırılanların yaptığı izinsiz ve ruhsatsız binaları yıkan belediye kaçak yapı yapanlara göz açtırmamaya çalıştıklarını söyleyen Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan şunları söyledi:” Şuanda Van’daki depremden dolayı hepimizin yüreği yanıyor. Tüm Türkiye seferber olmuş oradaki yarayı sarmak için. Bu depremin altına yatan yanlış kaçak, projesiz, ruhsatsız yapılar. Bu yapılarda da birkaç insanın rantı söz konusu. Ama Allah korusun en ufak bir sarsıntıda on binlerin yüz binlerin canı yanıyor. Dün başbakanımızı ibretle izledik. Sağ olsun çok önemli bir konuya parmak bastı.  Bütün belediyelere de talimat verdi.’Gerekirse iktidarları kaybedin, kaybedelim.’ dedi ‘Ama mahsum insanların canına kıymayalım.’dedi. Bu çerçevede hareket etmek lazım. Bütün Türkiye’nin buna duyarlı olması lazım.”dedi



TESPİT ETTİĞİMİZ HER KAÇAK YAPIYI YIKMAYA KARARLIYIZ

Şanlıurfa Başkan Yardımcısı M.Emin İzol ise yaptığı açıklamada “Van’daki depremde çürük binalar yıkıldı. Biz şuan yıkımın gerçekleştirdiğimiz binaya belediye olarak ruhsatına ki kat izni vermişiz. Ama üçüncü katı çıkmış. Deprem her an olabilir. Ama biz depreme hazırlıklı olmamız lazım. Belediye olarak da bizim buradaki görevimiz. Buradaki yanlış yapılaşmanın önüne geçmek. Belediyenin izni olmadan vatandaşlar kendini zarara sokmasın. Biz tespit ettiğimiz an bu gayri nizami yapıları ortadan kaldıracağız. Bu konuda belediye olarak kararlıyız. Meclisimiz kararlı, encümenimiz kararlı. Biz vatandaşa karşı zulüm yapmıyoruz. Bizim yaptığımız düzenleme şu; imar dışı uygulamaları ortadan kaldırıyoruz. Halkımızdan da isteğimiz şu Yap-Satçılardan ev almamaları Çünkü bu binaların statik hesaplamaları yok. Yani rant peşinde koşan insanlar. Ben para kazanayım ondan sonra ne oluyorsa olsun.Bu anlayış doğru bir anlayış değildir.” şeklinde konuştu.
www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.