banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Bu öpüşmenin bedeli bin 470 lira

İstanbulda çekim için sadece valilikten izin almak yetmiyor, belediyelere de ücret ödeniyor. İstiklal Caddesinde gündüz çekim yapmanın bedeli bin 470, gece tarifesi ise bin 965 lira.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin fiyat tarifesinin en pahalı kalemini köşkler oluşturuyor. Yıldız, Malta Köşkü ve Çubuklu Hıdiv Kasrı gibi sosyal tesisler için istenen rakam gündüz bin 850, gece 2 bin 425 lira...

Sabah gazetesinin haberine göre; dış mekan çekimlerinin vazgeçilmezi konumundaki park ve sahillerin ücretleri de oldukça pahalı. Bebek, Yıldız gibi önemli parklarda çekim bedeli bin 210, surlar, sahiller ve zindanlarda ise 735 lira...

Belediyenin yetki alanı dışındaki çekim alanları da el yakıyor. İstanbulun en pahalı özel mülkleri Boğazdaki tarihi yalılar. Bu yalılar, dizilere aylık 15-20 bin liraya bazen de 100 bin liraya kiralanıyor.

Beyoğlu Belediyesinde tarife saati 550 liradan başlıyor. İşin büyüklüğüne göre anlaşma yapılıyor. Sezonluk anlaşmanın fiyatı 25 bin lira. Şu anda Beyoğlu Belediyesine Ezel, Küçük Sırlar ve Kavak Yelleri dizileri ücret ödüyor.

Arnavutköy, Bebek, Ortaköy, Kuruçeşme gibi gözde semtleri sınırları içinde barındıran Beşiktaşta çekim yapmanın günlük ücreti 3 bin lira.

Emirgan, Yeniköy, Sarıyer sahilindeki çekimler için haftalık bin 100 lira ödeniyor. Sarıyerde en son Canım Ailem ile Aşk-ı Memnu çekilmişti.

Eyüp Belediyesi çekimlerden hiç bir ücret almıyor. Teleferik, Haliç Köprüsünün altı ve Ensar Konağı gibi mekanlarda ücret tarifesi uygulamıyor.

Ezel dizisinde Eyşan ve Ezelin öpüşme sahnesinin de çekildiği İstiklal Caddesinde ve Bağdat Caddesinde çekim yapmanın saatlik ücreti gündüz bin 470 lira, gece bin 965 lira.

Büyükşehir Belediyesine ait olan; Bebek Parkı, Emirgan Korusu, Beykoz Korusu, Yıldız Parkı, Maçka Parkı ve Taksim Parkında çekim yapmak için gündüz bin 210 lira, gece bin 470 lira ödeniyor.

Hidiv Kasrı, Yıldız Köşkü, Malta Köşkü, Çadır Köşkü ile Emirgan Korusundaki Beyaz, Sarı ve Pembe Köşk gibi yerler Büyükşehir Belediyesine en çok katkı sağlayan mekanlar. Buralarda gündüz çekim yapmak isteyenler bin 850 lira öderken, gece çekimleri için ise 2 bin 425 lira alınıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.