banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Beyaz Altın
Prof. Dr. Çullu, yaptığı açıklamada, GAP bölgesinde son yıllarda açılan sulama alanlarıyla birlikte pamuğun önemli bir üretim alanının oluştuğunu, özellikle Harran Ovası'nda sulamanın başlamasının ardından tarım alanında ana ürün olarak pamuğun öne çıktığını söyledi.

Geçen yıl pamuk fiyatlarının yüksek olmasından dolayı bu yıl bölge çiftçisinin bu ürünün üretimine daha fazla ağırlık verdiğini dile getiren Prof. Dr. Çullu, bu yıl ürünün ekim ve hasat aşamasında gecikme yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Özellikle iklimlerin biraz kaymasından dolayı bu yıl pamuğun hem ekimi hem de hasadı gecikti. Tabi pamuk öyle kolay hasat edilebilen bir ürün değil, toplanması ve bakımı ciddi bir emek ve uğraş istiyor. Bu yıl ekim sezonu erken Yağan yağmurlar dolayısıyla gecikti. Daha sonra sıcak giden havalar ürünün olgunlaşmasına müsaade etti. Ancak bu sefer de ürünün hasadı, ekiminin geç olmasına paralel olarak uzadı. Bölgemizde halen önemli bir oranda pamuk toplanmamış durumda önümüzdeki günlerde havanın yağışlı geçmesi durumunda çiftçimiz büyük zarara uğrayabilir, ürününü toplamada acele etmeli. Bu konuda mümkün olduğu kadar çiftçilerimizin arazideki pamuklarını bir an önce hasat edip, depolarına almaları gerekiyor."

-"Kalite ve randıman düşüyor"

Ziraat Mühendisleri Odası ŞanlıUrfa Şube Başkanı Abdullah Melik de pamuğun yağmurdan olumsuz etkilenmesi durumunda üreticinin de maddi kayba uğrayabileceğini söyledi.

Yağmurun pamuğun kalite ve randımanını düşürdüğünü ifade eden Melik, "Çiftçilerimiz, bu aylarda ürünü toplamada biraz daha acele etmelidir. Çünkü önümüzdeki günlerde havaların yağışlı gitmesi normaldir. Yağmur yiyen pamukta kalite ve randıman düşüyor" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.