banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Belediye BELSAN'ın 15 Milyon Zararını Halka Yükledi
Şanlıurfa Karaköprü, Eyübiye ve Çankaya halk otobüsçüleri koperatif başkanları Şanlıurfa Belediyesini İhale ile BELSAN'nın 11 Milyon TL lik zararını millete yüklediğini iddia etti.


İçte 3 koperatif başkanın ortak imzası ile yayınladıkları o açıklamanın tam metni: " Aylardır konuşulan BELSAN A.Ş’nın ulaşım  zararının artık dayanılmaz noktaya gelmesi ile Şanlıurfa belediyesi tarihinin en büyük kurtarma operasyonunu başlattı ve Belsan a.ş’nin  çalıştırdığı 67 aracı ve 234 personeli 04.01.2012 tarihinde yaptığı  ihale ile ÖZDİCLE A.Ş üzerinden kendi işletmeye başlattı.



04.01.2012 tarihinde yapılan ihaleye halkotobüsçüleri ve ÖZDİCLE A.Ş girdi.BELSAN a.ş ihaleye girmedi.Böylelikle çalıştırdığı 67 aracı  ve 234 personelinin özdicle a.ş’ye devredilmesiyle belsan a.ş’nin elinde sadece  koperatiflerden kiraladığı 110 araç kalmıştır.

İhaleyi 18 milyon tl’ye ÖZDİCLE A.Ş kazanmıştır.  İhale süresi 11 aydır.İhale süresinide neden 11 ayla sınırlıyorlar buda ayrı bir sorudur.11 ay boyunca belsan a.ş’nin aylık 1 milyon tl’lik  zararı hizmet alım ihalesi ile yani bu 67 araç ve 234 personelinin yükünü Şanlıurfa belediyesi üstlenecek.Yaklaşık 11 milyon tl’lik bir para belediye bütçesinden karşılanacak.



18 MİLYON TL’LİK İHALE NASIL İŞLEYECEK



18 milyon tl ‘lik ihalenin aylık hak edişi 11 ay için hesaplandığında 1.6 milyon tl’dir.Bu para özdicle a.ş’ye 67 aracın tüm masrafları ve 234 personel için verilecek.Belediye ise sadece aylık yolcu iniş binişlerinden parasını alacak burada basit hesaplama ile bu araçlarla günlük maksimum 500 yolcu taşındığında bu yolcuların urfa kart sisteminden dolayı %40 civarında indirimle taşınıyor,dolaysıyla araç başı günlük 300 tl para çıkaracaktır.67 araç için aylık yolcu cirosu 600.000 tl’dir.Yani belediyenin aylık geliri 600.000 tl’dir.Belediyenin aylık gideri ise 1.6 milyon tl’dir.Aradaki fark 1 milyon tl’zarardır.Bu urfa halkının cebinden çıkan zarardır.Bu ihalenin başlangıç tarihi 01.02.2012 dir.Artık 3. Aydan sonra belediyenin aylık olarak yayınladığı bütçede aylık 1 milyon tl ulaşım zararı görecegiz.

KONKASÖR SATILDI KİMİN HABERİ VAR

Aynı zamanda 15.11.2011 tarihinde yapılan ihale İLE BELSAN A.Ş’ye ait KONKASÖR tesiside 4.5 milyon tl’ye Şanlıurfa belediyesi tarafından satın alınmıştır.Ulaşımdan 11 milyon tl’lik kurtarma ,4.5 milyon tl’lik te konkasör’den saydığımızda kurtarma paketinin 15 milyonluk dev bir bütçe olduğu karşımıza gelecektir.BELSAN a.ş batmıştır ve bu batağı kanun izin vermedigi için direkt para veremediklerinden bu toplutaşıma ve konkasör ihaleleri ile çıkartılıyor.Urfanın nerdeyse tamamamında sağlam asfaltı kazıp yerine belsan a.’ye ait parke taşları yapmasına rağmen belsan zarardan kurtulamıyor.

Belediye meclisindeki tüm ısrarlara rağmen Belsan a.ş’nin bütçesi meclis üyelerinden gizleniyor.Sonrada işte 04.01.2012 tarihinde olan ihale gibi kurtarma paketleri ile pislikleri temizleniyor.BURDAN FAKKIBABA’YA SORUYORUZ :Bu zararı meşrulaştırmak için illaki makam arabalı,şöförlü,korumalı ve aylığı 8.000 tl’ye  belsan a.ş’de genel müdürmü çalıştırmak gerekiyor.Tüm bu zararlara rağmen bu genel müdür neden ve nasıl yerinde durur ?



‘’TOPLU TAŞIMADA ZARAR EDİLİR ‘’YALANI:

Bu ihale ile belsanın aylık 1 milyon tl’lik zararı artık belediyenin ulaşım zararı olarak  muhasebeleştirilecektir.   FAKKIBABA  belediyesi ,belsan a.ş’nin trilyonluk zararlarını  meşrulaştırmak için belediyelerin bütün şehirlerde toplutaşıma işinde kar etmediklerini hatta zarar ettiklerini öne sürüyor.bizde şunu söylüyoruz 6 ay önce belediye toplutaşıma işine girmeden önce ve ulaşım özel halkotobüslerince yapılıyorken  urfa belediyesinin tek kuruş ulaşım zararı varmıydı? Özel halkotobüslerinin disiplin vs gibi problemleri vardı ama kimsede yerde kalmıyordu yolcu yoğunluğu olan hatlarda mutlaka vardı,bunuda yeni güzergahlar(hatlar) açarak ulaşım master planında çözecekti.Bu hatlarıda özel sektöre satıp/kiralayıp üstüne üstlük kar edecekti.Tek mesele rant sisteminin kurulmasıydı ama burada tahmin edilmeyen şey esnafın bu kadar direnecegiydi.



VİCDAN SAHİPLERİNE AÇIK ÇAĞRIMIZDIR:

FAKKIBABA bir inat uğruna hem belediyeyi hemde esnafı perişan etmiştir ve etmeyede devam etmektedir.Burdan vicdan sahibi sivil toplum örgütlerine ,sayın valimize ve urfa halkına sesleniyoruz.Çağdaş ulaşım adı altında urfanın esnafı süründürülürken,adıyamanlı holdinglere aylık trilyonlarca para aktarılmaktadır.

Belediye bizden kiraladıkları araçların tüm reklam gelirlerini kendisine alırken,özdicleden kiralanan araçların tüm reklam gelirleri bu holdinge verilmiştir.adaletin bumudur ey fakkıbaba,ey urfa halkı bu zulmu görün.Koperatiflerden kiraladıkları araçlara aylık  1500 tl verirken aynı model özdicle aracına 8000 tl kira vermektedir bumudur eşitlik hakkaniyet bize bu düşmanlık neden ? Bu 55 aracı satın aldık dediler  şimdide 11 aylığına kiralıyorlar,satın aldıkları araçları nasıl tekrardan kiralıyorlar?



sayın valimize ve sivil toplum örgütlerine sesleniyoruz.belediye başkanı bu ihaleyi halen onaylamamıştır.Bu ihaleye dur deyin.bu zulme dur deyin bu rant sistemine dur deyin...



MEHMET EMİN AK                         ABUZER ŞEKER                                     MEHMET POLAT

EYYÜBİYE KOP. BŞK.                      KARAKÖPRÜ KOP.BŞK.                          ÇANKAYA KOP.BŞK.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.