banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

BDP'in Urfa'da Yapacağı Miting Yasaklandı

Pazar günü Barış ve Demokrasi Partisinin (BDP) Siverek ilçesinde yapacağı mitingin valilik tarafından yasaklandığı bildirildi.

Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Siverek İlçe Başkanlığı tarafından Siverek Kaymakamlık Makamına hitaben verilen bildirim dilekçesinde; İlimiz Siverek İlçesi Güney Mahallesi 9. Sokak (Perşembe Pazarı) üzerinde 04.11.2012 Pazar günü BDP Eş Genel Başkam ve milletvekillerinin katılımıyla cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine kamuoyu ve hükümetin dikkatini çekmek amacıyla "ölümleri durduralım demokratik çözümü geliştirelim" adlı açık hava toplantısı düzenlemek istendiği bildirilmiştir.

Cumhuriyetin temel nitelikleri ve devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü ile milli güvenlik ve kamu düzeninin bozulmaması, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunmasının sağlanması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla söz konusu miting 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. Maddesi ve 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 32/C maddesine istinaden yapılacak her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşleri, basın açıklamaları, çadır kurma, stant açma ve benzeri türdeki tüm etkinlikler Siverek Kaymakamlık Makamı tarafından yasaklanmıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.