banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der

Başarılı Öğrenciler için Yaz Bilim Kampı


Harran Üniversitesi Enformatik Bölüm Başkanı Yrd. Doç.Dr Ahmet BAYTAK tarafından Tübitak’a sunulan ‘Yenilenebilir Enerji, Yenilenebilir Bilim ve Yenilenebilir Toplum’  adlı proje kabul görülmüş olup ilimizdeki başarılı öğrenciler için fırsat oluşturacaktır.
Proje kapsamında Güneş enerjisi ile çalışan robot kullanımı, uydu araçların çalışması, bilgisayar oyunu geliştirme, atık yağdan enerji elde etme gibi bilimsel etkinliklerin yanında atık kâğıtlardan resim yapma, tenis oynama ve güneşten korunma yolları gibi sanat, spor ve sağlık alanındaki etkinliklerden de faydalanılacaktır.  Projede farklı alanlardan uzman üniversite hocaları öğrencilere etkinlik yapacaklardır.
Şanlıurfa’da okuyan 8, 9 ve 10. sınıflara bu projeye katılması konusunda öncelik verilecektir. Öğrenci kampı 25 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında saat:8-5 arasında gerçekleşecektir. Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsünde yapılacak olan kampa katılan öğrencilerin öğle yemeği ve yol ve gezi giderleri proje tarafından (TÜBİTAK) karşılanacaktır. Ayrıca katılımcılara şapka ve t-shirt gibi kamp malzemesi verilecektir.  Kampa kayıt sınırlı olup öncelik okullarında başarılı olan öğrencilere verilecektir. Ön başvurular Proje Koordinatörü Yrd.Doç.Dr. Ahmet Baytak’ın www.ahmetbaytak.com  web sayfasından yapılabilinmektedir.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.