banner2
Öne Çıkanlar karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Yeşilova Nicolò Zaniolo KCCA FC

Balıklıgöl Platosu Aydınlandı



Maliye Bakanlığı tarafından 10 Trilyonluk ödenek ile Şanlıurfa İl Özel İdaresince yapılan Balıklıgöl’ü ve çevresini aydınlatma sisteminin açılış törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç,İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Akyürek, Seydi Eyüpoğlu, Abdülkerim Gök ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreni öncesi Şanlıurfa’da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Çelik Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açılış konuşması yaptı.

Kürtçe Selamladı Alkışları Topladı

Açılış törenine geçemeden önce Maliye Bakan’ı bir konuşma yaptı.Konuşmasına alkışları üzerine çeken Kürtçe selamlama ile başlayan Bakan Şimşek, “Bugün sizlerle hakikatken bu mübarek ramazan gününde büyük bir mutluluk yaşıyorum. Çok değerli iki bakanımız burada ikisinin katkılarıyla bu güzel proje hayata geçiyor. Urfa’ya her türlü desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Urfa’nın gelişmesi, güzelleşmesi ve kalkınması için ne gerekiyorsa çalışıyoruz.Bizler devleti sizin hizmetkarınız yapmak için yola çıktık” dedi.

Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay proje ile ilgili konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı. Konuşmasında Şanlıurfa’ hizmet etmenin bir ibadet olduğunu belirten Bakan Günay, “Urfa’ya her vesileyle gelmeye çalışıyoruz ama bir hizmet vesilesi ile gelmekten daha güzeli yok sağ olsun sayın bakanımız Faruk Çelik sayın Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek Urfalı arkadaşımız valimiz, belediye başkanımız hizmetleri kolaylaştıracak yol açışlarını her zaman yapıyorlar Bugün ben sabahtan Adıyaman’dan başladım bu akşam üzeri ise Şanlıurfa’da güzel bir temel attık. Türkiye’nin en büyük müzelerinden birisinin temelini attık .Şimdide burada tabi ki devletimizin ve milletimizin katkılarıyla bizim Urfa’ya ayırdığımız bir imkan çerçevesinde yapılan kale aydınlatması ve park aydınlatmasının açılış törenini gerekleştireceğiz. Bütün bunları aslında milletimizin imkanları sayesinde yapabiliyoruz ve demokrasi sayesinde yapıyoruz. Milletin iradesi kesintiye uğramadığı zaman milletin kazancı milletin hizmetine dönüştürülebiliyor.” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı açılış töreninde yapdığı konuşmasında Şanlıurfa’nın sorunlarını dile getirerek bunların biran önce çözüme kavuşabilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, “Güzel bir açılış vesilesiyle sizlerle bir araya geldik. Bugün bakan arkadaşlarımız ile birlikte gün boyu temel atmalarla bazı incelemeler yapmakla geçirdik. Önümüzdeki günlerde de hem açılışlar hem de incelemelerde bulunacağız. Her ay en ez 3 gün Şanlıurfa’dayız sözümüzün gereği olarak 3’üncü günü akşamı Ankara’ya döneceğiz. Çünkü Pazartesi günü bakanlar kurulu var ve bizim orda olmamız gerekiyor. İnşallah bayram günü de sizlerle birlikte olacağız. Yani bir hafta sonra buraya gelip sizlerle birlikte olacağız. Değerli Şanlıurfalılar bilemiyorum henüz ölçmek çok erken ama Şanlıurfa’da size söz verdiğimiz bütün projelerin bir bir hayata geçmeye başladığını öyle tahmin ediyorum dikkatli izliyorsunuz. Bu süre içerisinde sizlerin çok üzüldüğü bir elektrik sorunu yaşıyorsunuz. Şunu biliniz ki bu sıcak ramazan günlerinde Şanlıurfa’da elektrik sorunu yaşamanız bizleri de derinden üzmektedir. Ama bu mesele böyle bir günlük oluşan bir mesele değildir. Bu Şanlıurfa’nın gerek köy yolları gerekse elektrik meselesi ciddi bir problem alanıdır. Geçen Bakanlar kurulunda yaklaşık bir buçuk saat Şanlıurfa’yı konuştuk. Şanlıurfa’nın elektrik sorununu bizzat Başbakan ile bakanlar kurulunda değerlendirdik. İnşallah gelecek yıl elektrik sorununu ortadan kaldıracağız” dedi.

Balıklıgöl Şanlıurfa’nın Mührüdür diyen Bakan Çelik,“Şimdi burada kale etekleri aydınlanacak Balıklıgöl aydınlanacak Şanlıurfa kadim ve son derece önemli bir şehirdir. Eyüp Peygamberin sabır taşı burada Hazreti İbrahim’in makamı burada Balıklıgöl burada. Balıklıgöl aslında nedir diye sorulacak olursa Balıklıgöl Şanlıurfa’nın mührüdür.Yani bu derece önemlidir” dedi.

Açılışa geçen Bakanlara proje ile ilgili Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç bilgi verdi. Vali Güvenç’in bilgilendirmesi esnasında sırasıyla kale eteği ve çevresindeki ışıklar Bakanlar için aydınlatıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.