banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Atatürk'ün yıllardır sansürlenen sözlerini açıkladı!

 

Kanal A’da ekrana gelen Siyaset Masası programında Bedrettin Uğur’a konuşan Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan'dan çarpıcı açıklamalar geldi. Armağan; Amasya Protokolü'nün gizlenen maddesini ve Mustafa Kemal Atatürk 'ün sansürlenen sözlerini açıkladı

http://www.samanyoluhaber.com/web-tv/ataturkun-yillardir-sansurlenen-sozlerini-acikladi-1099-video-haberi/

 

"Amasya protokolünün gizlenen maddesinde Türk-Kürt kardeşliğine vurgu yapılıyor ve Kürtlerin kendini geliştirmesinin önünün açılması kaleme alınıyor. Ancak bu madde yıllarca saklandı" diyen Armağan, Sultan Vahdettin ve Mustafa Kemal'in saklanan telgraflarında yazanları da şöyle ifşa etti:
"Erzurum kongresinin açılış konuşmasında Mustafa Kemal, ‘’padişah ile aralarında sırlar bulunduğunu ve bunu zaferden sonra açıklayacağını’’ söylüyor. Bu nutukta bulunmuyor, Genelkurmay’ın kasasından çıkan belgelerde var. Mustafa Kemal ile Sultan Vahdettin arasındaki telgraflarda kelimeler değiştirilmiş. Mustafa Kemal, telgrafta milli mücadeleye padişahın kendisini gönderdiğini söylüyor. Vahdettin de yurt dışına çıktıktan sonra ilk açıklamasında Mustafa Kemal’i kendisinin Anadolu’ya mücadele için gönderdiğini vurguluyor."
www.samanyoluhaber.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.