banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa Balıklıgöl Kurtuluşspor Beziki Derneği Paylaşan Eller

Askerde çocuğu olana ayda 250 TL maaş geliyor!

Başbakan Erdoğan, 'Çözüm Süreci'nde şehitlerin hatırasına gölge düşürmeyeceklerini belirterek, şehit ailelerinin kendilerine emanet olduğunu söyledi. Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde Şehit yakınları ve Gaziler dairesi kurduklarını ve onlardan gelen talepleri dikkate alarak bir takım düzenlemeleri kanunlaştırarak bugünden itibaren hayata geçireceklerini söyledi.

Erdoğan, şehit yakınlarına, gazilere, terör mağdurlarına ve askerde çocuğu olanlar için bir dizi müjdeli uygulamayı hayata geçirdiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

''Şehit yakınları ve gazilerimiz için bugünden itibaren yeni bir düzenleme başlatıyoruz. Şehit yakınlarına verilen istihdam hakkını 2'ye çıkardık. Vazife malulü yakınlarına ise 1 istihdam hakkı vereceğiz. Terör saldırılarında hayatını kaybetmiş veya malül olanların yakınlarına da 1 istihdam hakkı geliyor. Bu vatandaşlarımız sosyal güvenceleri olsun veya olmasın maaşa da bağlanacak.

Vazife malullüğü kapsamında eğitim yardımı da yapacağız. Tüm şehit yakınları ve gazilerimiz su ve elektrik indiriminden yaralanacak. Oğlu askerde olan yardıma muhtaç ailelere çocuğu askerde olduğu süre boyunca ayda 250 TL para ödenecek. Belediyelerin yardım yapma yolunuda açık bırakacağız. Son olarak 65 yaşını aşmış muhtaç vatandaşlarımız ve engelliler için maaş kapsamını da genişletiyoruz.''

Kaynak: Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.