banner2
Öne Çıkanlar TFF Orhan Saka Amatörler Evi TMO bahçesine düştü HzHalil İbrahim İl Müftüsü İhsan Açık Kılçık

AGİT PA Başkanı Riccardo Migliori Urfa’ya hayran kaldı

AGİT PA Türk Grubu Başkanı ve Şanlıurfa Milletvekli Emin Önen, AK Parti İl Yönetiminden İbrahim Toru, Zeki kurt, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ve Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami YILDIZ gezi boyunca heyete eşlik etti.

 

İlk olarak Uygarlıklar Şehri Harran'ı ziyaret eden heyete, burada İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami YILDIZ tarafından  İlçenin tarihi ve kültürü ile ilgili bilgiler verildi. Harran ören yeri, Dünyanın İlk İslam Üniversitesi ve Konik Kubbeli Evleri gezen heyet burada yöresel kıyafetler giyerek hatıra fotoğrafı çekti. AGİT PA Başkanı Riccardo MİGLİORİ ziyaretin ardından yaptığı açıklamada "Harran'daki Konik Kubbeli evler İtalya'nın Alberobello bölgesindeki evlere benziyor. Ancak İtalya'daki evler beyaza boyanmış, buradakiler ise olduğu gibi doğallığını korumuş" dedi.

İtalya'da bu tarz yapılara "Trulli" adıyla ifade edildiğini, ancak inşaat sırasında kullanılan malzemenin Harran'dakinden biraz farklı olduğunu belirten Migliori, "İtalya'nın kırsal kesiminde yayılmış olan evlerde hala yaşamayı sürdüren kişiler var, oradaki yapıların üzeri beyaza boyalı. Harran'ın bir benzeri olan Alberobello şehri yılda milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilmekte. Buradaki evler butik otel, restaurant, el sanatları ürünlerinin üretildiği ve satıldığı yerler, kültürel mekanlar olarak turizme hizmet vermekte. Harran neden Alberebello olmasın. Binlerce kilometre mesafe olsa da aynı geleneklere sahip Alberobello ve Harran arasında bir kardeş şehir anlaşması yapılması doğanın gereğidir. Sayın Milletvekili Emin ÖNEN Beyefendi ile bu konuda şimdiden mutabık kaldık. O bölgeden üst düzey temsil niteliği olan bir heyeti hemen organize edeceğim ve burayı ziyarete gelmelerini sağlayacağım" dedi.


Migliori ve bereberindeki heyet ardından Balıklıgöl, Hz. İbrahim'in doğduğu mağara ve ateşe atlıdığı yer olarak rivayet edilen mağarayı gezdi. Daha sonra Haleplibahçe ve Göbeklitepe ören yerini ziyaret eden heyet, burada çıkarılan eserlerle ilgili yetkiklilerden bilgi aldı.

AGİT PA Başkanı Riccardo Migliori, ziyaretlerinin ardından Şanlıurfa'yı çok beğendiğini, kentin deniz hariç her türlü imkana sahip olduğunu belirtti. Şanlıurfa'nın tarih, kültür ve gelenekleriyle önemli bir şehir olduğunuifade eden Migliori, "Turizmde çok büyük bir güç olmak için herşeye sahip. Burası çok heyecan verici." diye konuştu.

Çeşitli temaslarda bulunan heyet daha sonra İstanbul'a gitmek üzere Şanlıurfa'dan ayrıldı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.