banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Adnan Şenses; Aptal bir adamım
'Devlerin Sahnesi' projesiyle gündemde olan Adnan Şenses "Yaptığım beş evlilik yanlıştı. Aptal bir adamım, tüm birikimimi eşlerime bıraktım; ceketimi, pantolonumu alıp çıktım! Karşıma Allah'tan Lale çıktı, yoksa pantolon da bulamayacaktım!

Beş ay önce ciddi bir mide operasyonu geçiren usta yorumcu Adnan Şenses; şu sıralar yeni birprojeye başlamanın heyecanını yaşıyor. Şenses; Muazzez Ersoy ve Bülent Ersoy ile birlikte 'Devlerin Sahnesi' adlı bir proje ile sahnelere dönüyor. Ünlü şarkıcıyla 7 Nisan'da Bostancı Gösteri Merkezi'nde seyirciyle buluşacak olan yeni projesini ve özelhayatını konuştuk.

Rahatsızlığınızın üzerinden henüz çok geçmeden yeni bir proje ilegündemdesiniz... Sizi nasıl ikna ettiler?

Bir sanatçıyı müziğinden koparırsanız, onun hayatla olan bir damarını da koparırsınız. Çünkü müzik benim nefes almamı sağlıyor. Ben onunla doğdum, onunla öleceğim. Bu yüzden proje bana geldiğinde, hiç düşünmeden kabul ettim.

BEBEKLERİNİ ALDIRTTIM

Doktorunuz size sahne yasağı koymadı mı peki?

Bu operasyonu olmadan önce doktorumla özel bir konuşma yaptım. "Bu ameliyat müzik hayatımı bitirecek mi?" diye sordum. O da bana "Hayır, müzikhayatına bu ameliyattan sonra daha güzel şeyler katabileceğini düşünüyorum" dedi. Bu onayı aldıktan sonra da ameliyat olmaya karar verdim. Eğer müzikhayatımın biteceğini söyleselerdi, asla ameliyat olmazdım.

Kendinizle yalnız kaldığınızda "Keşke yapmasaydım" dediğiniz şeyler var mı?

Aslında çok pişman olduğum şeyler yok. En büyük pişmanlığım yaptığım beşevlilik. Bunun bedelini maddi olarak fazlasıyla ödedim. Çünkü ayrıldığım her eşime bütün birikimlerimi bıraktım, ceketimi alıp çıktım. Bir kuruş bile almadım.

Mehmet Ali Erbil gibi mi? O da zaman zaman ödediği 35 bin liralık nafakanın sıkıntısını çektiğini dile getiriyor.

Mehmet Ali Erbil ödediği paralar için sıkılmasın çünkü onları çocuklarına veriyor. Doğurtmasaydı o zaman! Ayrıca Mehmet Ali'nin adı Thomas, bu nafakalar ona komaz! (Gülüyor)

Sizin ödediğiniz nafaka var mı?

Hayır, yok! Benim bir kızım var, onun da eli zaten benim cebimde. Bende olduğu sürece de istediği kadar alabilir. Bir evladım var. Altı evlilikten bir çocukdoğurtmuşum. Bıraksınlar, ona da bakayım.

Diğer evliliklerinizde neden çocuk sahibi olmadınız?

Açıkçası kızım Arzum'un sevgisini bir başka çocukla paylaşmak istemedim. Diğer eşlerim hamile olduğunda bebekleri aldırttım, doğmalarını istemedim. Kızımın sevgisini, kimseye bölmek istemedim. Ama inan bana şimdi çok pişmanım. Eğer bugünkü aklım olsa; bir evladım daha olsun isterdim. En önemlisi de şimdiki eşim Lale Hanım'dan bir çocuğumun olmasını isterdim. Olmadı, kısmet değilmiş.

LALE ÇOK OLGUN BİRİ

Lale Hanım'ın çocuk istediğine karşılık vermediğiniz için üzgün müsünüz?

O zaman ki düşüncelerim maalesef bu yöndeydi. Ama Lale Hanım beni çocuğu gibi sever, bana çok düşkündür. Lale benim hayatıma ilk giren insan olsaydı, inan bu kadar evlilik yapmaz, başka bir kadını da düşünmezdim. Kendisi çok olgun, ikiüniversite bitirmiş, lükste gözü olmayan birisi... Lale 10 lira ile geçinmek mümkünse, 20 lira harcamaz. Diğer evliliklerimin yürümeme nedeni; onların sadece soyadımı sevmeleriydi. Lale ise Adnan'ı yani beni sevdi.

Kızınızı evlatlıktan reddettiğiniz söylendi. Şimdilerde ise barıştığınızı duyduk. Doğru mu bu?

Kızımla küs değildik, sadece ona kırgındım. Çünkü okul arkadaşına aşık olmuş ve evlenmeye karar vermişler. Her baba gibi karşı çıktım ama gidip benden gizli evlendiler. Sonra damadımı alıp geldi, barıştık. Benim bir kızım var. Et tırnaktan ayrılmaz. Medyaya yansıyanlar beni üzdü. Keşke doğrusunu benden öğrenselerdi.

Hasta olduğunuz dönem tüm sanatçı dostlarınız yanınızdaydı, değil mi?

Evet kendimi çok şanslı ve çok özel hissettim. Bilhassa Sezen Aksu hep geldi, sürekli yanımda oldu. Sibel Can ve Nükhet Duru da geldi.

'Devlerin Sahnesi'nden biraz bahseder misiniz?

Biz bu proje ile bir ilki yapıyoruz. Günümüzde artık gazino kültürü öldü. Çünkü insanların gittikleri mekanlarda bin lira hesap ödeyecek durumları yok! Bu yüzden herkesin bizi izleyebilmesi için halk konserleri tadında bir program hazırlıyoruz. Bu projenin maddi bir getirisi yok ancak manevi değeri paha biçilmez.

Bu projede iki kadının arasındaki dengeleri biraz da siz kuracaksınız sanırım. Çünkü geçtiğimiz yıl ikisi arasında bir afiş krizi yaşanmıştı.

Bir laf vardır "Deli, deliyi görünce, sopasını saklar" diye... Hiç merak etmeyin; onlar kendi aralarında geçinip giderler. Bu yüzden ben onların arasına ne girerim, ne de dengeleri sağlamaya çalışırım. Çünkü sonra ikisi bir olup beni döverler. (Gülüyor) Zaten onların sanatçı ruhları bu tarz şeylere müsaade etmeyecektir. Ayrıca ortada kavga edecekleri bir durum yok! Afişin sağında olmuşsun, solunda olmuşsun, ne fark eder! Er meydanı sahnedir.

SEZEN AKSU'DAN ŞENSES'E ÖZEL ŞARKI

Ünlü şarkıcı Sezen Aksu; Adnan Şenses'in hastalığından etkilenerek bir şarkı besteledi. Aksu 'Bekleyemedin mi?' adlı bu şarkıyı Şenses'e hediye etti. Buhediye karşısında çok mutlu olan Şenses, "Bu şarkıyı 7 Nisan'da Sezen'in gözlerinin içine bakarak okumak istiyorum" diyor. İşte 'Bekleyemedin mi?'nin sözleri: Bunu nasıl yaptın Ciğerimi yaktın Daha yatağın bile soğumadı Hala sımsıcak Yolumun yoldaşı Canımın sırdaşı Ruhumun özeşi derken Sapladın bir kör bıçak

BEN ÇOK APTAL BİR ADAMIM!

Seyfi Dursunoğlu organlarını bağışladı ve tüm malvarlığını da bir eğitimvakfına bağışladı. Sizin böyle bir planınız var mı?

Açıkçası benim organlarımın hepsi hasta. Üç kez mide ameliyatı, iki kez by-pass oldum. Mal varlığına gelince; benim o kadar malım, mülküm yok ki! Çocuğuma, eşime ve torunlarıma bırakacağım şeyler var. Arnavutköy'de oturduğum bu evle birlikte; birkaç kira getirisi olan evim var, bir de benzin istasyonum. Eğer beyin nakli olsaydı, zeki bir adamın beynini alıp kendime taktırırdım çünkü ben çok aptal bir adamım.

Neden?

Çünkü aptal olmasam altı evlilik yapar mıydım? Flört et ama niye evleniyorsun ki? Bütün kazandıklarımı her boşanmada eşlerime bırakıp bir pantolonla evden ayrıldım. Allahtan karşıma Lale çıktı. Evliliklere böyle devam etseydim, pantolon da bulamayacaktım!
Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.