banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Şanlıurfaspor

54 yıl sonra buluştular

İncirli’deki Hacı Bozanoğlulları Kebap Salonu’nda bir araya gelen öğretmen ve öğrenciler o yılları, hatıraları yeniden yaşadılar.

1955 yılında Şanlıurfa Lisesi’ne atandığını belirten Matematik Öğretmeni Canan Cantek, Birecik’e kadar otobüsle gittiğini, köprü olmadığı için Fırat Nehri’ni salla geçtiklerini söyledi. Hiç tanımadıkları bir şehre gittikleri için ilk zamanlar ürktüklerini vurgulayan Canan Cantek, ancak her geçen gün Urfa ve halkını sevdiğini kaydetti. Çiğköfteyi, lahmacunu ilk kez Urfa’da tattığını belirten Canan Cantek, o güne ait anılarını anlatırken şunları söyledi: “6 Fen sınıfının derslerine giriyordum. ‘6 Fen’ diyorum çünkü başka şube yoktu. 18 öğrencinin tümü erkekti. İlk öğretmenliğimdi ve tam 4 yıl orada kaldım. Demek çok iyi diyaloglar kurmuşuz ki aradan 54 yıl geçmesine rağmen hala öğrencilerimiz bizi unutmamış ve özel toplantılara davet ediyorlar. Bana yeniden gençliğimi, ilk öğretmenlik günlerimi hatırlatan, yaşatan öğrencilerim teşekkür ediyorum.”

DUYGUSAL ANLAR

Beden Eğitimi Öğretmeni Sevgi Özçen ise, “Çok güzel bir duygu. İnsanın sevilmesini, sayılmasını bilmesini kelimelerle anlatmak zor. Gözlerim yaşardı, hepsini bağrıma basasım geliyor. Genç kızlık dönemimizi tekrar yaşadık. Çok mutlu olduk.” dedi.

Öğretmenleri yemeğe davet eden Veteriner Hekim Ahmet Sarıgül de, “Biz bu öğretmenlerimizin emekleri sayesinde okuduk, yetiştik ve belli makamlara geldik. Onları unutmamız mümkün mü? İnşallah bundan sonra daha sık görüşeceğiz. Davetimize icap ettikleri için asıl biz onlara teşekkür ediyor ve hepsinin ellerinden öpüyoruz” diye konuştu.

Söz konusu yemeği organize eden Şanlıurfalı işadamı Azmi Akbıyık da, her ay bazı hemşehrileriyle yemekli toplantıda biraraya gelerek hasbihal ettiklerini hatırlatarak, “Bazı arkadaşlarımız öğretmenlerini de davet etmek istedi, biz de memnun olduk tabii ki. 54 yıl sonra insanların biraraya gelmesi gerçekten çok güzel bir duygu. Aynı mutluluğu bizler de yaşadık” ifadesini kullandı.

 

ÖĞRENCİLERDEN BAZILARI

Canan Cantek, Sevgi Özçen ve Hilmi Üner öğretmenlerin okuttuğu ve bugün çeşitli mesleğe kavuşmuş, kimisi Şanlıurfa’da, kimisi Türkiye’nin çeşitli illerine dağılan ve kimisi de hayatta olmayan öğrencilerden bazıları şöyle: Sabri Sorguç, Celal Avşar, Ahmet Ural, Eyyüp Mahmutoğlu, Abdullah Balak, Ömer Okuyan, Kadri Barut, Müslüm Saatçi, İsmail Demirkol, Halil Milli, Mustafa İzol, Celal Paydaş, Ekrem Mogat, Hayri Yazar, AbuderDalbaşı, M.ŞükrüKırvar, Hasan Eren, Semih Ulakoğlu.

Müslüm Aktürk / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.